KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

1500 boxes - Wedding Doorgift - 4 pcs chocs (Large box) + ribbon + hot stamping

 Salam semua...semoga hari ini Allah permudahkan segala urusan dan lapangkan fikiran kita dan selalu mengingatinye. amin... inshaallah... Ok.. kali ni saya postkan gambar wedding Doorgift sebanyak 1500 boxes.. penuh rumah saya dengan kotak2 coklat.. hihi.. Cust ni minta kotak warna purple lembut dgn ribbon warna cream + bunga..+ tulisan hot stamping atas kotak.. ribbon ni saya yg buat sendiri satu2.. berpeluh gaks.. coz kerjanye rumit.. Alhamdulillah dengan penuh kesabaran sy dapat menyiapkan beribu2 coklat dan ribbon mengikut tarikh yg ditetapkan... cust ni minta awal sehari dari tarikh pun Alhamdulillah sy dpt menyiapkannye ikut tarikh yg diminta.. Allah permudahkan semuanye... masa hantar pun cust berpuashati dengan tempahan yg diterima kerana saiz kotak yg besar dan tak perlu masuk dalam apa2 beg lagi.. just nice utk tetamu pegang mcm tu jek..  Syukur padamu ya Allah... rezeki dari Allah.. Alhamdulillah.. kepada sesiapa yg berminat utk menempah sempena majlis perkahwinan sila hubungi kami terus melalui whatsapp 0166275491.. TQVM..
 4 pcs chocs + ribbon + box ( L size) + tulisan (Hot stamping)
 1500 boxes

 4 pcs chocs + ribbon + box ( Large size) + Hot stamping (tulisan atas window)
 layanzzzzzz....

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers