KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Special Gift ;-)

Salam semua.. hehehhe.. minggu yg bz memanjang.. huhu... ni baru ada masa sikit.. so sy postkan gmbr ni dulu ye.. order ni dari Nilai... minta Special gift set.. utk diberikan kepada seseorg yg istimewa.. hiiiii... semoga berpuashati dengan coklatnyer.... TQVM.. 

congrats.... ;-)

layanzzz....

Lollichocs - Edible Image (custom made) :)

Salam semua.... hiiii.. ingat nak post laju2.. tapi still tak sempat gaks... anyway.. bila ada masa free jap ni sempatla sy post gmbr order ni dari Penang.. jauh ni.. sy courier jek... hehehe.. minta lollichocs customised edible image utk birthday party anaknye... semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM.. 

layanzzz...

Lollichocs Edible Image - Custom made..:)

Salam semua.. kali ni saya postkan order lollichocs edible image. Order ni dari Fen Ning dari Kajang.. utk Birthday party anaknye... minta lollichocs customised edible image gmbr anaknya... semoga berpuashati dengan coklatnya... TQVM :)


layanzzzz....

siap untuk dihantar..

Lollichocs ipin upin :)

Salam semua... hiiii.. kena laju sikit nak postkan gmbr.. bnyk pending plok... huhuhu.. ni order dari guru  tadika utk harijadi anaknya... simple dan budget.. tapi cantik.. ada filling cereal.. mesti budak2 suka.. semoga berpuashati dengan coklatnya... TQVM..

layanzzzz...

Bouquet hantaran.. :-)

Salam semua... wahh..pagi ni sejukkk dan nyaman jek.... hujan renyai2 kat luar.. sambil menghirup udara yg segar ni sy upload order bouquet hantaran dalam bakul tanpa tangkai... dia minta colour pink lembut... so sy buatkanla mcm ni,.. semoga berpuashati dgn coklatnya... TQVM.. 

sweet jek... ;-)

layanzzzz...

Wedding Doorgift :-)

Salam semua... Salam ma'al hijah juge ye... semoga tahun baru ni akan mendapat keberkatan dan keredhaan dari yg maha kuasa... Ni nak upload gmbr order wedding doogift.. dari regular customer saya Pn. Haini.. Dulu order utk hantaran tunang anaknye.. kini Doorgift utk wedding anaknye pula.. semoga berpuashati dengan coklatnye... TQVM.. :)

sebelum dimasukan ke dalam kotak 4 cavity...

selepas dimasukan ke dlm kotak 4 cavity - Golden Box

layanzzzz...

Siap utk dihantar....:)

Bouquet Class.. ;-)

Salam semua... wahhh.. lamanyer... tak jenguk kat sini... huhuhu.. bz ntah apa2 ntah.. termasuk cuti panjang sekali.. hehhee.. tetiba keluar kelas bouquet plak ek.. hhehe.. ni student saya yg join kelas coklat Sara.. dia minta kelas buat bouquet pula... atas permintaannye saya buat 2 jenis bouquet.. satu bouquet guna Ferrero roche.. dan satu bouquet lagi guna coklat homemade... Sape2 yg kat luar sana nak join kelas bouquet pula.. bole call, whats app atau email... anyway utk Sara selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM....

Birthday Gift :)

Salam semua... selamat berhujung minggu dan Selamat Hari Raya Haji...hehhe.. kali ni saya postkan gmbr Birthday Gift.. Order ni dari seorang isteri utk buat surprise kat husband dia... masa hantar tu terkejut husband dia dpt coklat gift ni.. hehhe.. utk org yg dikasihinye...saya doakan semoga berbahagia hingga akhir hayat.... amin... :) 

Special gift...

layanzzzz...

Personal Class.. :)

Salam semua..hehhe.. lama dah tak post gmbr... mcm biasala..  semua nak kena buat sendiri.. mcm tak cukup tangan jek rasanya... Alhamdulillah..semuanya tu rezeki dari Allah...:) Kali ni saya postkan personal class... Kepada student saya selamat mencuba dan semoga berjaya.. semoga ilmu yg diajar boleh meningkatkan lagi pendapatan keluarga.. Inshaallah... amin.. :)

Coklat hantaran :)

Salam semua... :) order ni dari cust india.. Mega.. untuk hantaran katanya... tak sangka mereka pun sama mcm kita ada hantaran juge.. hehhe.. semoga mega berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM.. 

Gift Set.. :)

Salam semua... semoga sihat selalu hendaknyer... hehehhe.. bz.. bz.. bz.. memanjang.. baru ni dpt mengadap laptop.. hehhe.. ok.. kali ni saya postkan gmbr gift set.. Order dari regular cust saya.. dia minta coklat gred A 2 set.. semoga yus berpushati dengan coklatnyer.. TQVM.. :)

Set pertama...

Set kedua...

layanzzz..... :)

Coklat hantaran.. :)

Salam semua.. semoga sihat selalu hendaknyer.. dah nak masuk hujung tahun ni ramai la bakal2 pengantin yg nak order coklat hantaran..hehhe.. ni saya postkan coklat hantaran dari 2 cust  yg berbeza.. sorang tema peach colour dan sorang lagi tema peach + pink tapi yg peach  jadi oren plak,.hehhe... tapi cust ni tetap hepi bila dpt coklatnyer.. dia kata cantik... :).. kepada semua semoga berpuashati dengan ordernyer... TQVM.. :)
peach theme...



minta ribbon pun peach colour...

ni oren + pink colour.....

layanzzz...:)

Lollichoc edible Image - Minions :)

Salam semua... dipagi yg indah dan sejuk ni coz kat luar tgh hujan renyai2... nyaman jek rasa.. mcm nak lelap semula.. hehhehe... ni saya postkan order lollichocs edible image - minions toys.. Order ni dibuat wedding doorgift utk diberikan kepada tetamu kanak2...tema pengantin warna turques colour... hehe... so sy buatkan base dia warna turques.. semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM.. 

lollichocs edible image - minions...

siap utk dihantar...:)

Personal Class... :)

Salam semua...semoga sihat selalu ye... :) dah lama gaks saya tak postkan gmbr.. bz sikit minggu ni... harini ada masa sikit saya postkan gmbr personal class... ramai yg minta personal class ni.. sebab diaorg nak privacy sikit.. klu sorang senang nak tanya soalan dgn lebih details lagi. hehhe.. kepada semua selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM.. :)

senyum... :)

Wedding Doogift lagi.. :)

Salam semua... hehhehe.. lambat sikit kali ni saya nak postkan gmbr.. bz sikit minggu kerana menyiapkan order... Kali ni saya postkan wedding Doorgift.. Cust ni 4 pcs chocs + paper box... minta box cream colour...design chocs dia serah pada saya.. so saya pun.. buat design macam ni.. tak sangka cust ni hepi bila dapat order ni dan dia kata sedap.... Thanks ika.. nanti bole order lagi ye.. TQVM.. :)

4 pcs chocs + paper box

hazelnut, almond & strawberry filling... nyum.. nyum..


4 pcs chocs + mix filling + paper box

layanzzzzz....

siap untuk dihantar...:)

Kelas coklat..

Salam semua... hehhe.. gmbr ni saya terlupa nak postkan sebenarnyer.. so saya pun just postkan harini untuk  tatapan bersama.. kelas ni dihadiri oleh ibu dan anak.. sama2 dtg belajar menimba ilmu ttg pembuatan coklat ni. kepada keduanya selamat mencuba dan berjaya.. TQVM.. :)

Coklat hantaran lagi.... :)

Salam semua.... di pagi yg ceria lagi indah ini... tambah lagi kesejukan pagi kerana kat luar hujan renyai2.. hehhe.. rasanya nak lelap jek... hehehe.. ok.. yg ni saya postkan order coklat hantaran. Cust ni minta 2 set.. satu pihak perempuan warna pink belacan dan satu set utk pihak lelaki warna purple... dia minta design yg berbeza juga... dan minta coklat gred A... sedapp... semoga berpushati dengan coklatnyer... TQVM.. :)

purple theme...

baby pink theme....


purple & baby pink theme....

layanzzz...

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers