KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Kelas Coklat

Salam semua.....hehhe...baru ada kesempatan nak update blog harini... ni antara kelas coklat yg lepas.. semoga ina dan kak maria  dah boleh buat coklat dengan success ye.. nanti saya postkan gmbr order plak ye...layanzzzzz....

Kelas Coklat

Salam semua... huhuhuhu.... lama betul saya tak update blog ni.. dah naik bersawang la jadinyer... maafla pada semua.... terlalu bnyk benda nak kena buat dalam masa terdekat ni.. tambahan pula camera pun ada problem plak.. menambahkan lagi masalah jadinyer... hehhehe.. nasib...bnyk lagi gmbr nak upload tapi jgn risau semua email sentiasa terjawab ASAP.. ni antara kelas yg terdahulu...mereka ni comel2 belaka..sempat bergaya manja setelah penat membuat coklat ye.. kepada semua selamat mencuba dan semoga berjaya.. tunggu utk next post ye...layanzzzz....

Kelas Coklat

Salam semua.... dipagi jumaat mengambil kesempatan untuk update apa yg tertunda.. hehhe.. kelas coklat... diantara kelas2 dalam waktu yg terdekat ni..kepada semua selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM.. 

Order 1500 boxes - Wedding Doorgift

Order ni dibuat oleh  Pn Roseleen utk perkahwinan adik lelakinyer. Minta  1500 boxes isi dalam 3 pcs roses nak warna pink. Semoga berpuashati dengan ordernyer. Kepada pasangan "selamat pengantin baru semoga berbahagia hingga akhir hayat.. amin.." TQVM..

3 pcs roses - pink colour

layanzzzzz...

Kelas Coklat...

Salam semua... ni antara kelas2 yg terdahulu.. hehhe.. utk next punyer.. tunggu.....:)

Kelas Coklat...

Salam Semua... ni antara kelas2 yg dah lepas... maaf ye lmbt post kan gmbrnyer... hehehe..nanti saya postkan gmbr yg lain pula.. layanzzz...

900 boxes - 3 pcs chocs for wedding doorgift

Salam semua.. Order ni dibuat oleh Pn. Rokiah dari Sg. Merab Bangi.. Utk perkahwinan anaknye.. Minta 900 boxes coklat rose, 2 ros filling strawberry & bluberry dan 1 ros coklat putih filling oreo crumble.. Semoga Pn. Rokiah berpuashati dengan ordernyer... TQVM..

3 pcs roses for wedding doorgift

 layanzzzz....

Kelas coklat lagi....

Salam Semua... ni juga antara kelas2 yg dah lepas... tapi masanyer pun tak tahu bile..dah lupe... nak dijadikan  sebagai kenangan... kakak berdua ni dtg dari Terengganu... kepada Semua Selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQ..

Bergambar bersama coklat yg akan dibawa pulang... TQVM....

Kelas - kelas coklat....


Salam semua... lamanyer saya tak mengadap LT ni... huhuhu berkurun lamanyer.. sibuk dalam bulan puasa, sambut raya.. balik kg dan bermacam2 lagilah.... huhuhu.. smpi bersawang jadinyer.. ni baru ada masa nak upload gmbr yg mmg dah lama tersimpan..hehhe.. ni antara kelas2 yg terdahulu.. kepada semua harap maaf ye..lmbt postkan gmbrnyer... Ni nak ambik kesempatan gaks walau dah masuk minggu kedua kita beraya... SELAMAT HARI RAYA, kepada semua pelanggan kami dan yg mengenali  kami di luar sana MAAF ZAHIR & BATIN  ... :)
Maaf.. gmbrnyer blurr sikit...
layanzzzzzzzzz.....

Order 1000 pcs kek coklat kukus - wedding Doorgift

      Kali ni lain plak entry yg dibuat.. biasanyer coklat jek.. tetiba jek kuar plak kek coklat kukus... hehe..order ni dari Datin Halimah lagi utk perkawinan anak saudaranye pula..Terima kasih kepada datin yg tak jemu2 order dan berurusan dgn saya. Semoga berpuashati dengan tempahannyer.. TQVM
                                              deco yg sgt simple sahaja...
                                                         layanzzzzzzzzzzzzz...

Kelas Coklat...

Maaf ye....dah lama baru nak post kan gmbr ni.hehhe..terumata kakak yg tgh tu.. kelas ni yg paling jauh kakak yg sebelah kanan tu... dtg dari Sarawak bersama anaknyer.. yg dua lagi dari putrajaya.. kepada semua selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQ
                                                      hasil- hasil yg di bawa pulang
                                                              lollichoc....
                                        oreo chocs... layanzzzzzzz.....

Order 2200 Oreo Chocs n 700 pcs Lollichoc Daisy

 Order ni dibuat oleh Datin Halimah dari Dengkil...Minta 2200 oreo chocs Tema Biru Putih dan 700 pcs Lollichoc Daisy pun Tema sama biru putih sempena majlis perkahwinan anaknyer yg berlangsung di dewan Putrajaya.. Kepada Pengantin.. Selamat Pengantin Baru.. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..Amin.. Kepada  Datin semoga berpuashati dengan ordernyer.... TQVM...
                                                2200 boxes oreo chos - Blue n white Theme....
                                                              layanzzzzzzzz....

Order 700 Pcs - Lollichoc Daisy..

  Order yg ke dua dari Datin halimah - Lollichoc Daisy - 700 pcs.. Tema yg diminta juga Biru Putih.. sama mcm oreo Chocs... Semoga datin halimah berpuashati dgn ordernyer. TQVM..
   
                                                  Lollichoc Daisy - Blue n White Theme.....
                                                       Layanzzzzzzzzz...

650 boxes oreo choc - Wedding Doorgift

     Order 650 boxes oreo chocolates ni dari Syahirah dari Sri Petaling utk majlis perkahwinannyer.. Memilih   Tema Purple white..Semoga Berpuashati dengan Ordernyer...TQ

                                                 Purple white Theme....
                 
                                                                      layanzzzzzzzzzzzzzzzz..........

Kelas coklat - April 2011

kelas2 yg diadakan 2 bulan lepas... layannzzz jek la...hehhe...

Kelas coklat - April 2011

Setelah sekian lama..dah berbulan  laman ni dah jadi sesawang .. akhirnyer.. dapat gaks sedikit  masa aku nak meng upload gmbr kelas yg dah jadi pekasam setelah berkurun lama ku simpan...huhuhu... tapi ni pun bnyk lagi nak upload gmbrnyer.. kena ikut turn yerk.. mana yg dulu didahulukan.. Maaf bebanyak kerana lmbt sgt.. bukan lambat tapi mmg dah lmbt pun.. Bulan april tapi bulan june baru nak upload.. huhuhu...bayangkanlah.. tapi saya tetap berusaha utk membuatnyer.. Jgn risau ttg email mmg saya  balas secepat mungkin..Alhamdulillah setiasa saya reply ASAP.. cuma blog jek yg lewat bnyk.. hehhehe.. tunggu utk gmbr seterusnyer.......... layanzzzzzzzzz....

Kelas coklat - April 2011

Kelas coklat - April 2011

Order Lollichocs 600 pcs - Wedding Doorgift



Order ni dibuat oleh Alen dari Bandar Tun Razak... Order 600 pcs Lollichoc medium size mix shape n colours sempena majlis perkahwinannyer yg berlansung pada 3/04/2011.. utk diberikan kepada kanak2 yg hadir nanti.. Kepada Alen semoga berpuashati dengan orderyer.. Dengan ucapan : Selamat pengantin baru semoga kekal dan bahagia hingga akhir hayat.. amin.. TQVM...


lollichoc medium size mix shape n colour


layanzzzzz.....

Posted by Picasa

Order 1000 boxes - 3 pcs roses - Wedding Doorgift


Wah... sekian lama aku dah tak update blog ni.. huhu.. Maaflah bebanyak kepada semua kerana kesulitan yg berlaku.. Ni baru ada masa nak upload gmbr yg tersimpan lama dah.. Order ni dibuat oleh Shasha dari Cheras.. Order 1000 boxes coklat sempena majlis perkahwinan adikyer yg berlangsung pada 27/03/2011.. huhuhu.. dah nak sebulan.. baru aku nak postkan gmbryer.. anyway..kepada shasha semoga berpuashati dgn order.. TQVM.. hehhe.. tunggu utk post gmbr yg seterusnyer...

layanzzzzzz.........


Order oreo & lollichoc - Toy Story n Alice in wonderland..



Order ni dah lama tapi baru nak postkan.. huhu.. Order dari my regular customer Karlin. Walaupun duk jauh kat damansara dia tak jemu2 order dari saya.. Tima kasih bebanyak coz sudi berurusan dgn kami. Kali ni dia minta gmbr edible custom made alice in wonderland n toy story.. Harap berpuashati dgn ordernyer.. TQVM..


 Lollichoc edible - custom made - Alice in wonderland

Lollichoc edible - custom made - Toy Story

Kelas coklat pada 20/03/2011


Kelas coklat kali ni dihadiri oleh Kak Nor dari Serdang, Siti dari Putrajaya dan Marina serta anaknye yg comel tu dari Cheras.. meriah kelas coklat kali ni kerana keramahan mereka bertiga walaupun baru kenal dalam kelas ni jek.. hasil mereka pun bole tahan gak, kepada kak Nor, Siti dan Marina selamat mencuba dan semoga berjaya. TQ


hasil2 yg di bawa pulang


layanzzzzzzz...

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers