KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Lollichocs Bee & Lady Bird... ;-)

Salam jumaat mubarak..Nyaman jek suasana pagi ni... hari Jumaat.. Penghulu segala hari..bnykkan berselawat dan berdoa.. semoga semuanye selamat dunia dan akhirat.. amin..;-)  Ok..harini sy postkan gmbr order lollichocs design.. cust ni minta design Bee & Lady Bird.. utk birthday party anaknye.. semoga berpuashati dgn coklatnye....TQVM..

Lollichocs Lady Bird & Bee...

layanzzzzzzz...

Siap utk dihantar.......

Lollichocs edible image - Custom made... ;-)

Salam semua dan selamat pagi.. dah hari khamis... kejap jek masa berlalu.... masa itu sgt berharga.. so jgn buat keje asyik tertunda jek.. hehe.. peringatan utk diri sendiri.. ;-) ok.. gmbr lollichocs edible image- custom made ni cust order utk birthday party anaknye.. ikut tema yg dia minta orange + black.. dan gmbr dari cust sendiri... semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM.. ;-)

lollichos edible image - Custom made...

layanzzzzzzzz...

Wedding Doorgift..


Salam semua dan selamat pagi.. hehhe.. kali ni sy upload gmbr wedding doorgift.. cust ni order box hitam dengan ribbon pink juge.. Box ni Large size.. bukan medium size.. cuma design ribbon berbeza sedikit.. dan coklat dalam pun berbeza.. semoga berpuashati dengan coklatnye... TQVM.. ;-)

4 pcs chocs  - ( L ) size box

layanzzzzz....




Lollichocs - Edible image disney cartoon (ready made) ;-)

Salam semua dan selamat pagi... hehhe..pagi  ni x hujan tapi sejuk jek rasa badan ni.. sy kot yg x sihat.. tu yg sejuk jek rasanye... huhu.. dlm x sihat ni sempt gaks saya upload gmbr order ni.. cust ni minta lollichocs edible image disney cartoon (ready made).. dia minta campur2 gmbrnyer... utk birthday party anaknye... semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM...
lollichocs edible image (ready made)

siap utk dihantar...

Bouquet coklat hantaran dalam bakul.. ;-)

Salam Jumaat dan selamat pagi... sekejap jek dah smpi hari jumaat yg indah ni.. cepat betul masa berlalu.. hehehe.. sy pun x membuang masa yg amat berharga ni utk ambik kesempatan upload gmbr order lagi.. ni order bouquet coklat hantaran dalam bakul lagi.. kali ni tema maroon purple.. cust dari nilai.. dtg sini ambik order ni sendiri :-)... semoga berpuashati dengan coklatnye ye.. TQVM.. 

Tema purple + maroon

layanzzzzzz...

Colourfull Lollichocs... ;-)

Salam semua dan selamat pagi... hehhehe... :-) ni sementara tgh laju meng upload pic order.. so sy masukan mana yg sempat sy post dulu ye... hehe.. order ni dari jiran sy..sempena birthday anaknye... utk diberikan pada kawan2 sekolah anaknye. minta design yg cute ni.. semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM.. ;-)

Lollichocs bee, lady bird & dragonfly... 

Birthday Gift....;-)

Salam semua dan selamat pagi.. ... Pagi ni sempat sy upload gmbr order no... Dari regular cust sy.. Dia minta special gift utk hubby dia... Nak buat surprise katanye... Dia minta coklat gred A...Semoga berpuashati dgn coklatnye... Tqvm..;-)

Special gift...

layanzzzz....


Bouquet Coklat hantaran dalam bakul.. :-)

Salam semua........dan selamat pagi.... kali ni saya upload order Bouquet coklat hantaran dalam bakul.. cust ni minta tema merah + putih... sesuai dengan tema majlisnyer... semoga berpuashati dengan coklatnyer... TQVM.. :-)

Bouquet Coklat hantaran dalam bakul...tema red + white...
layanzzz....

lollichocs design.. medium size...

Salam semua...wahhhhh... Berkurun rasanyer sy tak update blog ni... Dah bersawang Ku rasakanyer... Huhu.. Baru arini nak update.. He he.. Mana gmbr yg dulu... Didahulukan ye... Hehe.. Cust ni minta lollichocs yg ada  design.. Minta design lollichoc lady bird & sun flowers.. Lari tema katanyer.. Tapi dia dah tersuka dgn design ni.. Lari tema pun larila... Janji cantik & cute kan.. He he...order ni utk birthday party anaknyer.. Semoga berpuashati dgn coklatnyer..tqvm...;-)

Lady bird & sun flower

Sun flower lollichocs

Lady bird lollichocs

Siap utk dihantar..

Lollichocs Edible Image (ready made) ;-)

Salam semua dan selamat pagi.. hehe.. pagi ni sempat sy post kan order ni.. Lollichocs edible image ready made.. gmbr disney cartoon. Cust ni minta gmbr campur2..utk birthday party anaknye.. semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM... 

layanzzz...

siap utk dihantar....

Buah Strawberry Celup Coklat... ;-)

Salam semua dan selamat pagi... ;-) hehe... pagi ni sy post kan gmbr order set Buah Strawberry celup coklat.. Cust ni order sempena anniversary nyer utk surprise kat wife die.. so sweet... hehhe.. best kat dpt surprise dari hubby.. anyway semoga berpuashati dengan coklatnyer... TQVM

Buah Strawberry celup coklat.. ;-)

layanzzzz.....

Coklat Bouquet - Ferrero Rocher & Coklat homemade....;-)

Salam semua dan selamat pagi.... dah lama sy tak post kan gmbr... hehhe.. last week bz sikit.. ni baru sempat nak ngadap lap top..Cust ni Order coklat bouquet.  12 bouquet coklat homemade dan satu Bouquet ferrero rocher.. minta tema warna yg berbeza... 10 bouquet purple colour, 2 bouquet pink colour dan satu bouquet red colour.. semoga berpuashati dengan coklatnyer... TQVM

Bouquets dgn pelbagai tema warna...

Ferrero Rocher Bouquet.. Red Colour...


layanzzzzzz....

Coklat hantaran.. :-)

Salam semua dan selamat pagi.. hehe.. ni nak post kan gmbr order laju2.. sementara ada masa ni.. nanti dah bz.. berminggu tak jengok kat sini.. Customer ni minta set coklat hantaran pertunangan.. minta tema white + purple colour..  semoga berpuashati dengan coklatnyer... TQVM.. :-)

Lollichocs Design - Colourfull...

Salam semua dan selamat pagi.. harini sy upload gmbr waktu pagi plak... hehehe.. order ni dari org putrajaya.. minta lollichoc design - coloufull.  dia minta design yg pelbagai.. semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM...

Lollichocs design - colourfull...

layanzzz...

4 pcs chocs + paper box (Large size) + ribbon

Salam semua dan selamat petang.... hehhe.. ptg ni sempat plak sy post kan order ni... 2, 3 hari ni bz sikit.. Order ni dari Damansara.. minta 4 pcs chocs + paper box (large size) + ribbon.. yg ni size 4 pcs yg kotaknye size besar.. tak macam selalu yg 4 pcs kotak size sederhana besar... semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM...

4 pcs chocs + paper box (large size) + ribbon

layanzzzz...

Loose Pack Chocs ;-)

Salam semua.... selamat petang.. hehhehe.. ni ptg plak sy sempat nak post kan gmbr order ek... Order ni dari regular cust sy.. utk wedding doorgift.. minta loose pack 4 bentuk shell, leaf, rose & square.. filling almond, strawberry & hazelnut.. semoga berpuashati dengan coklatnye... TQVM ... 

Bentuk square filling hazelnut

bentuk shell filling hazelnut

Bentuk leaf filling almond
Bentuk rose filling strawberry


siap utk dihantar...

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers

 

© My Sweet Homemade
Revolution Elements by Blozard. Original WP theme by Jason Schuller | Distributed by Deluxe Templates