KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Lollichocs Edible image - Custom made....

 Salam semua.... selamat pagi.. diharap harini ni kita semua mendapat keberkatan dari Maha Kuasa.. amin... ok.. order ni dari Regular customer sy.. dia minta Lollichocs Edible Image Custom made.. ikut tema yg diminta... Terima kasih ye kak..semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM..
 Lollichocs Edible Image - Custom made...
Siap utk dihantar... ;-)

Hand Bouquets - Ferrero Rocher..

 Salam semua....dan selamat pagi... pagi ni sempat sy update gmbr order.. cust ni dari gombak.. order hand bouquets fererro rocher... sy hantar smpi depan umah cust.. hihi..even susah nak cari taman tu.. alhamdulillah.. GPS kan ada... hihi.. anyway semoga berpuashati dengan ordernye... TQVM
 Hand Bouquets - ferrero rocher...
pink + purple....

1500 boxes - Wedding Doorgift - 4 pcs chocs (Large box) + ribbon + hot stamping

 Salam semua...semoga hari ini Allah permudahkan segala urusan dan lapangkan fikiran kita dan selalu mengingatinye. amin... inshaallah... Ok.. kali ni saya postkan gambar wedding Doorgift sebanyak 1500 boxes.. penuh rumah saya dengan kotak2 coklat.. hihi.. Cust ni minta kotak warna purple lembut dgn ribbon warna cream + bunga..+ tulisan hot stamping atas kotak.. ribbon ni saya yg buat sendiri satu2.. berpeluh gaks.. coz kerjanye rumit.. Alhamdulillah dengan penuh kesabaran sy dapat menyiapkan beribu2 coklat dan ribbon mengikut tarikh yg ditetapkan... cust ni minta awal sehari dari tarikh pun Alhamdulillah sy dpt menyiapkannye ikut tarikh yg diminta.. Allah permudahkan semuanye... masa hantar pun cust berpuashati dengan tempahan yg diterima kerana saiz kotak yg besar dan tak perlu masuk dalam apa2 beg lagi.. just nice utk tetamu pegang mcm tu jek..  Syukur padamu ya Allah... rezeki dari Allah.. Alhamdulillah.. kepada sesiapa yg berminat utk menempah sempena majlis perkahwinan sila hubungi kami terus melalui whatsapp 0166275491.. TQVM..
 4 pcs chocs + ribbon + box ( L size) + tulisan (Hot stamping)
 1500 boxes

 4 pcs chocs + ribbon + box ( Large size) + Hot stamping (tulisan atas window)
 layanzzzzzz....

Lollichocs Edible image - frozen

 Salam semua... masih dalam mood cutiii... hihi.. anak2 cuti sek.. ibunye pun turut cuti dari melakukan rutin harian menyiapkan mereka ke sekolah.. cuma tumpu pada biz ni.. hihi.. kadang2 x dapat rehat gaks.. klu ada kat rumah.. mcm biasala.. macam2 kerenah plak.. hihi.. perbanyakkan sabar dan layannn jekla. huhu.. ok kita sambung pasal order ni.. cust ni minta lollichoc edible image - frozen.. yg ni ready made jek.. bukan custom made.. kebetulan stock ready made gmbr frozen ada.. so murah sikit dari custom made ni.. cuma  x bole pilih kena ikut apa gmbr yg ada.. klu custom made.. semua ikut design dari cust.. tu yg mahal sikit. anyway semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM
 Lollichocs edible image - Frozen
layanzzz...

Coklat hantaran...Coklat box - Design Love - Large size.. :-)

 Salam semua.. selamat berhujung minggu dan selamat bercuti... yela dah masuk cuti sekolah penggal pertama 2015.. jap jew dah bulan 3.. kejap lagi pejam celik, pejam celik.. dah nak puasa plak.. huhuu.. cepat sungguh masa berlalu meninggalkan kita.. padahal mcm baru jek sambut tahun baru... taksangka ye... nak kejar impian dan cita-cita pun tak terkejar bila masa terlalu cepat berlalu.. masa itu emas... kena gunakan dengan sebaik mungkin..inshaallah..ok.. kali ni sy postkan gmbr order utk hantaran pertunangan.. jauh sy  hantar sendiri dari seri kembangan ke Rawang.. jalan tak biasa ke sana.. tapi minta address.. smpi jek depan umah cust.. hihi.. inshaallah...customer ni minta tema purple pink + putih.. dan saya masukkan dia dalam box yg transparent supaya nmpk keseluruhan coklatnye...semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM... 

 Coklat box (Large size) + design love + box transparent....

 layannzzzzz...

Coklat Bouquet dalam bakul....

 Salam jumaat semua... dah masuk hari jumaat.. penghulu hari.. perbanyakkan selawat kepada nabi kita saw.. semoga mendapat keberkatan dari Ilahi.... yg ni gmbr order dari kawan sy..offiicemate lama...hihi.. minta coklat bouquet dlm bakul utk hantaran saudaranye... semoga berpuashati dengan coklatnyer....TQVM
 Coklat bouquet dlm bakul tema Pink + green..
layanzzzzz....

Colourfull Lollichocs - Bee, Dragon Fly & Lady bird...

 Salam semua dan selamat pagi.. sekejap jek dh nak masuk seminggu.. esok dah hari jumaat.. sungguh cepat masa berlalu.. pagi ni sy postkan gmbr order dari regular cust sy juga.. minta Lollichocs warna warni.. ikut tema majlis.. minta bentuk Bee, Lady bird & dragon fly.. semoga berpuashati dengan coklatnye..TQVM :-)

 Bee...
 Lady Bird....
Dragon Fly....

Lollichoc edible image - Captain america & iron man...

 Salam semua...kebiasaan sy masuk blog ni pagi.. tapi harini bz sikit.. so dh petang baru sempat nak buka blog.. ok.. kali ni sy postkan gmbr order Lollichocs edible image gmbr Captain Ameri
ca & Iron man.. sempena birthday anaknye.. order ni dari regular customer sy... semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM

Lollichocs edible Image - Captain america & Iron man

4 pcs Coklat - Box ( L size) - Wedding Doorgift


Salam semua dan selamat pagi... semoga pagi yang indah ini dapat memberikan ketenangan kepada semua... hihi.... kali ni sy postkan gmbr order  4 pcs chocs - kotak size besar - VIP gift utk majlis perkahwinannyer.. Dia minta warna lembut.. so sy hiaskan ribbon organza  tu dgn pearl kat tengahnyer.. nmpk eksklusif...semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM...
4 pcs chocs + Box ( L size) + ribbon organza + pearl....
Ribbon - Organza + pearl..
layanzzzzzz

Coklat bouquet & Bouquet dlm Bakul...

 Salam semua.. selamat pagi... semoga pagi yang 
indah ni dpt memberikan keceriaan pada semua.. kali ni saya postkan dua jenis coklat bouquet dlm bakul sebagai hantaran .. dan hand Bouquet utk org yg teristimewa...gmbr order ni dh lama tersimpan.. hihi.. baru hari ni saya perasan belum masuk dlm blog lagi... hihi... so sy masukkan sebagai tatapan semua... :-)

Hand Bouquet

Coklat Bouquet dlm Bakul

Almond truffle & Conflakes choc..


 Salam Jumaat semua.. sekejapnye dah smpi ke penghulu hari... banyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad SAW.. semoga  hidup kita diberkati Allah..ok.. order ni dibuat oleh company yg akan mengadakan family day.. utk dimasukkan dalam hamper katayer.. ingat musim raya jek orang minta yang mcm ni.. hari biasa pun ada yang order... semoga berpuashati dengan coklatnyer... TQVM...




Special gift - Coklat hantaran

Salam semua dan selamat pagi.. ok ni sy post kan 2 set coklat hantaran pertunangan.. yg order ni orang jauh.. tapi sebab ada adik dia kat kl ni  so sy just pass pada adiknye... coklat selamat sikit.. hihi.. semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM..:-)
layanzzzzz...

Order Tart nenas buah yg comell... :)

 Salam semua... wahhhh.. lamanyer saya x update blog ni.. huhuhu.. rasanyerr dah bersawang dah.. ni nak vacummm bersihkan.. hihihi.. ok.. ni sy postkan gmbr order Tart nenas buah-buahan yg comel2 ni.. atas permintaan badan koporat nak kelainan dari coklat.. so dia minta tart nenas buah-buahan yg comel2 ni... VIP customer ni..hihi... semoga berpuashati dengan ordernyer.. TQVM..

 Tart Nenas Buah- buahan dengan pelbagai bentuk...
 comel2 dan sedappp..

layannnnzzz...

Birthday gift...

                   Salam jumaat utk pagi yg nyaman ni.. Alhamdulillah masih diberikan kesihatan yg sempurna lagi utk meneruskan hidup ini..syukur pada yg maha kuasa.. Pagi ni sy nk post kan gmbr order ni.. Baru harini sy perasan yg pic ni belum post lagi.. So sy layan la utk tatapan semua.. Order birthday gift utk ank tersayang.. Semoga berpuashati dgn coklatnye..tqvm


Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers

 

© My Sweet Homemade
Revolution Elements by Blozard. Original WP theme by Jason Schuller | Distributed by Deluxe Templates