KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Birthday gift...

                   Salam jumaat utk pagi yg nyaman ni.. Alhamdulillah masih diberikan kesihatan yg sempurna lagi utk meneruskan hidup ini..syukur pada yg maha kuasa.. Pagi ni sy nk post kan gmbr order ni.. Baru harini sy perasan yg pic ni belum post lagi.. So sy layan la utk tatapan semua.. Order birthday gift utk ank tersayang.. Semoga berpuashati dgn coklatnye..tqvm


Coklat bouquet tema gold + white..

       Salam semua... Harini petang plak sy post gmbr order ni... Pagi tadi bz sikit.. Ni baru ada masa.. Order ni coklat bouquet utk diletakkan dlm bakul..bakul pula cust dh sediakan.. So sy cuma cucuk atas sponge jek.. Dan dia order gak yg lebih utk mkn2 sendiri..  Dia minta tema gold ± putih.semoga berpuashati dgn coklatnye.. Tqvm

                             Lollichoc utk mkn2...

Coklat bouquet dlm bakul

               
         
         
Salam semua... Dah 2 hari ni bz... X sempat nk upload..harini baru sempat nk post... Order coklat bouquet dlm bakul utk dibuat coklat hantaran... Semoga berpuashati dengan coklatnye.. Tqvm
     
                          Tema purple + white...

Gift chocs...

                              Salam semua dan salam jumaat.. Kejap jek dh masuk hari jumaat ye... Masa berlalu begitu pantas.. Kekadang x sedar umur kita pun semakin bertambh.. Ni nk masuk tahun baru lagi.. Ermmmm... Cita2 utk tahun ni x terkejar lagi..huhuhu... Ok.. Kita sambung pasal order plak ye.. Order ni dibuat oleh regular cust sy mega.. Minta coklat gift ni utk diberikan pd tetamu istimewanya..semoga berpuashati dgn coklatnye...tqvm ;-)
                        Yg pink utk tetamu perempuan..yg biru utk tetamu lelaki..

                             Siap untuk dihantar

Kelas coklat

            Salam semua...selamat pagi.. Kali ni sy upload gmbr kelas yg dihadiri oleh wani dan kakak iparnye... Kak tie.. Kak tie ni duk kelantan. Sanggup turun kl semata- mata utk mencari ilmu ni... Dia seorg guru juge... Diharap ilmu yg diajar ni dpt memberi manfaat dan berguna  utk menambah pendapat keluarga..amin.. Tqvm ;-)

coklat hantaran

       Salam semua ... Kali ni petang plak.. Sy upload gmbr order..Minta coklat hantaran...tema biru pink.. Semoga berpuashati dgn coklatnye..





Coklat hantaran..


            Salam semua....  Kali ni sy upload gmbr coklat hantaran yg dh lama tersimpan ...baru ni sy perasaan.. Hehe... Saje nk postkan kat blog ni.. Layannnn...;-)



coklat bouquet dlm bakul...


Salam semua.. Pagi ni sgt nyaman...sejukk jek..coz kat luar hujan renyai2.. Cuti sekolah.. Ank2 tido diulit mimpi yg indah..hehe.. Ni sempat sy upload gmbr order dari cust sy dari jln kuching kl, sy deliver sendiri ke sana.. Dia minta tema purple.. Semoga berpuashati dgn coklatnye..tqvm;-)
Siap utk dihantar...



ferrero rocher bouquet lagii...

       Salam jumaat utk hari yg indah ini.. Perbanyaakkan berselawat utk nabi kita.. Supaya mendapat keberkatan dari yg Maha kuasa... Gmbr sambungan semlm.. Ni sy upload untuk yg next pic.. Order dari org yg sama.. Hehe.. Yg ni tema purple pula..Semoga berpuashati dgn coklatnye.tqvm;-)


                  Layannnzzzz

Ferrero rocher bouquet...

                              Salam semua dn selamat pagi... Harini sempat sy post kan gmbr order.. Minta ferrero rocher bouquet... Pic ni dh lama tersimpan... Hehe.. Mana yg sempat sy upload ye.. Kepada semua cust sy..terima kasih kerana sudi order dgn sy..tqvm ;-)
                          Ferrero rocher bouquet..
                          Layannnnzz...

Oreo chocs disney cartoon



      Salam semua... Arini sempat sy upload lagi gmbr order dari regular cust sy Dina.. Minta 100 boxes oreo chocs mix disney cartoon.. Semoga dina berpuashati dgn coklatnyer.. Tqvm..;-)
          Minta gmbr ipin upin, frozeen, sponge bob & mickey mouse
                            Siap untuk dihantar....

Gift utk staff....

Salam semua... Dah lama x upload gmbr2 order ye..huhu.. Dah bersarang rasanye blog ni...tetiba harini ter rajin nk update dan meriahkan semula dgn gmbr2 order ye...hehe...so layan ye... ;-)

 order utk staff2 office die...

  
                             
                                     Layannnn......
 

Birthday Gift.. ;-)

Salam semua... selamat pagi.. harini pagi dah buka blog utk update blog.. hehehe.. utk kali ni sy postkan order special gift sempena harijadi husband dia.. minta sy deliver ke hubby dia utk buat surprised.. mmg terkejut ler hubby die... sambil tersenyum.. hadiah dari si isteri yg tersayang.. hehhe.. semoga berpuashati dgn coklatnye.. TQVM..

Birthday gift utk yg tersayang.. ;-)

Lollichoc Love shape..;-)

Salam semua.. kali ni sempat plak sy postkan order lollichoc love shape ni dengan design sesuai untuk wedding doorgift.. ni cust yg request design ni.. so try buat mcmni.. cantik gaks..filling dlm coklat ni sy letak nestum.. sedapp...;-) semoga berpuashati dengan coklatnye..TQVM

lollichoc loe shape + design 

layanzzz...


Coklat foil Gold & Silver.. Order dari Penang..


Salam semua dan selamat petang... selalu pagi sy upload.. kali ni petang plak ye.. hehhe.. mana2la... janji upload ek.. dari sunyi sepi jew blog ni... kan.. ok.. order ni dibuat oleh orang Penang.. dh ramai gaks customer dari jauh ni.. tu namanye rezeki.. alhamdulillah.. dari jauh order.. dan  coklat ni pun selamat smpi ke sana.. order untuk wedding doogift.. semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM...


ni klu emas.. dah kaya dah makcik.. kihkihkih...

coklat foil Gold & Silver

courier ke Penang...


Salam semua... dah lama x update blog.. dah berkurun ku rasakan.. semua pic order dah jadi pekasam ku simpan.. huhu... blog ni pun dah bersawang jadinyer... hehe.. ni baru ler nak masukkan order wedding Doorgift 4 pcs chocs + paper box + large box size+ ribbon + tag... set coklat gift ni mmg besar.. x perlu lagi masuk dalam paper bag.. just penggang kat tangan pun nmpk cantik dan besar.. ramai customer akan terpikat dgn set ni.. nak tahu ttg harga bole whatsapp terus ke 0166275491... semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM..
4 pcs chocs + large box + ribbon + tag

siap untuk di hantar ke rumah customer...




sesuai utk wedding Doorgift


4 pcs chocs + large box + ribbon + tag

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers

 

© My Sweet Homemade
Revolution Elements by Blozard. Original WP theme by Jason Schuller | Distributed by Deluxe Templates