KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Colourfull Lollichocs....

Salam semua... huhuu.... kesian saya... dah lama x bole upload blog ni coz kena hack.. lama gaks sy down.. uwaaaa.. nak nangis jek rasa... tapi skrg ,..Alhamdulillah... sy dah bole buat keje mcm biasa..mana taknye...dah dekat 6 tahun sy bersama blog ni.. dari anak sy kecil.. skrg dah darjah 4 dah.... hihi... x sangka dah bole dpt balik blog yg sy sayang ni.. Alhamdulillah.. syukur padamu ya ALLAH...anyway... lepas ni bolela sy bersembang kat sini lagi.. ;-) TQ semua....




selamat datang

Order Set Coklat hantaran...

 Salam... dan selamat menyambut aidiladha... hihi... penat balik dari kg belum hilang lagi,.,.highway jam teruk.. hihihi.. semua berebut nak balik kg sempena cuti sekolah ni.. tu yg jadi banyak kete kat highway...okla.. ni antara order dari cust saya... set coklat hantaran.. tema..orang + hijau..Gold + hijau dan Turqoise + pink.. layannnzz jek ye...




Order Set Doorgift - 4 pcs Chos + Large Box + Ribbon...


 Salam semua.... Upload Gmbr Order.. Doorgift set .. 4 pcs + large box + ribbon.. hihii..   so layannzz ye... esok saya upload lagi.... sape2 yg nak order bleh wassap atau email.. tapi skrg wassap lagi cepat.. hihi.. tqvm  pada yg dah order...:-)

Order Coklat Bouquets Dlm Bakul... Utk Hantaran....

 Salam jumaat... hiii.. baru nak upload lagi... ni order coklat hantaran.. Coklat bouquet dlm bakul... layan dulu ye gambar2 nyerr... :-)


Order Coklat Foils....

 Salammmm.. semua... adussss.. lamanyerrr sy x update blog ni... uhukkskkkss... dah berbulan.. smpi bersawang blog ni... maklumlahh.. masa terlalu terhad sekarang.. huhuhu... bila tgk balik blog ni.. baru semangat nak update... so sy masukkan gmbr yg lama tersimpan dalam gallery sy... ni baru satu gmbr... nanti sempat sy upload lagi...  sy buat mana yg sempat dulu... okey... layannnn jekkk.... hihii


Coklat hantaran & Special gift.....

 Salam semua dan selamat pagi.. selamat bercuti semua... cuti2 ni adala masa free nak mengadap laptop dan upload gmbr order ye.. hihihi.. order ni buat last minute... hiii,, sib baik siap,, sebab ada pertukaran due date.. dah ada miss understanding plak...sib baik sempat buat dgn jayanye... alhamdulillah...sy akan sentiasa buat yg terbaik utk semua customer.. inshaallah... terima kasih semua..semoga berpuashati dengan coklatnye,,,,TQVM.. :-)
 Special gift utk yang tersayang...


 Coklat hantaran pertunganan.....
 layannnzzzzzz.....

Coklat Bouquet dalam Bakul...

 Hii.. klu dah upload.. asyik upload jek... klu senyap... senyap.. nak sebulan x upload... hiiii... mcm2 hal dengan owner blog ni.. kihkih...tapi yg penting.. blog ku ini tetap setia dgn tulisannye... even kekadang tu tenggelam timbul dibuatnye,, hiiii.. layannye jek gmbr2 yg sy upload ye... layannnzz.. Tq semua... ;-)
Coklat Bouquet dalam bakul... Tema hijau lumut + peach.. Cust ni dari Senawang... So sy hantar order ni smpi ke Senawang ler... layan... hantar order sambil berjalan2..sambil menyelam minum air...  hiiii.. 

35 pcs coklat hantaran...

Salam semua... hiiii.. pe kabar.. lama tak update blog.. dh bersawang lagi blog sy ni... hiiii.. ni ada masa free.. maklumla cuti sek.. ank2 buat homework.. sambil2 tgk mereka.. sambil2 update blog ni... jgn jemu dgn blog sy ye... klu lama x update.. terima kasih pada semua still jengok blog yg saya ye... selamat bercuti hujung minggu ye....;-)

Lollichocs Edible image - Custom made....

 Salam semua.... selamat pagi.. diharap harini ni kita semua mendapat keberkatan dari Maha Kuasa.. amin... ok.. order ni dari Regular customer sy.. dia minta Lollichocs Edible Image Custom made.. ikut tema yg diminta... Terima kasih ye kak..semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM..
 Lollichocs Edible Image - Custom made...
Siap utk dihantar... ;-)

Hand Bouquets - Ferrero Rocher..

 Salam semua....dan selamat pagi... pagi ni sempat sy update gmbr order.. cust ni dari gombak.. order hand bouquets fererro rocher... sy hantar smpi depan umah cust.. hihi..even susah nak cari taman tu.. alhamdulillah.. GPS kan ada... hihi.. anyway semoga berpuashati dengan ordernye... TQVM
 Hand Bouquets - ferrero rocher...
pink + purple....

1500 boxes - Wedding Doorgift - 4 pcs chocs (Large box) + ribbon + hot stamping

 Salam semua...semoga hari ini Allah permudahkan segala urusan dan lapangkan fikiran kita dan selalu mengingatinye. amin... inshaallah... Ok.. kali ni saya postkan gambar wedding Doorgift sebanyak 1500 boxes.. penuh rumah saya dengan kotak2 coklat.. hihi.. Cust ni minta kotak warna purple lembut dgn ribbon warna cream + bunga..+ tulisan hot stamping atas kotak.. ribbon ni saya yg buat sendiri satu2.. berpeluh gaks.. coz kerjanye rumit.. Alhamdulillah dengan penuh kesabaran sy dapat menyiapkan beribu2 coklat dan ribbon mengikut tarikh yg ditetapkan... cust ni minta awal sehari dari tarikh pun Alhamdulillah sy dpt menyiapkannye ikut tarikh yg diminta.. Allah permudahkan semuanye... masa hantar pun cust berpuashati dengan tempahan yg diterima kerana saiz kotak yg besar dan tak perlu masuk dalam apa2 beg lagi.. just nice utk tetamu pegang mcm tu jek..  Syukur padamu ya Allah... rezeki dari Allah.. Alhamdulillah.. kepada sesiapa yg berminat utk menempah sempena majlis perkahwinan sila hubungi kami terus melalui whatsapp 0166275491.. TQVM..
 4 pcs chocs + ribbon + box ( L size) + tulisan (Hot stamping)
 1500 boxes

 4 pcs chocs + ribbon + box ( Large size) + Hot stamping (tulisan atas window)
 layanzzzzzz....

Lollichocs Edible image - frozen

 Salam semua... masih dalam mood cutiii... hihi.. anak2 cuti sek.. ibunye pun turut cuti dari melakukan rutin harian menyiapkan mereka ke sekolah.. cuma tumpu pada biz ni.. hihi.. kadang2 x dapat rehat gaks.. klu ada kat rumah.. mcm biasala.. macam2 kerenah plak.. hihi.. perbanyakkan sabar dan layannn jekla. huhu.. ok kita sambung pasal order ni.. cust ni minta lollichoc edible image - frozen.. yg ni ready made jek.. bukan custom made.. kebetulan stock ready made gmbr frozen ada.. so murah sikit dari custom made ni.. cuma  x bole pilih kena ikut apa gmbr yg ada.. klu custom made.. semua ikut design dari cust.. tu yg mahal sikit. anyway semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM
 Lollichocs edible image - Frozen
layanzzz...

Coklat hantaran...Coklat box - Design Love - Large size.. :-)

 Salam semua.. selamat berhujung minggu dan selamat bercuti... yela dah masuk cuti sekolah penggal pertama 2015.. jap jew dah bulan 3.. kejap lagi pejam celik, pejam celik.. dah nak puasa plak.. huhuu.. cepat sungguh masa berlalu meninggalkan kita.. padahal mcm baru jek sambut tahun baru... taksangka ye... nak kejar impian dan cita-cita pun tak terkejar bila masa terlalu cepat berlalu.. masa itu emas... kena gunakan dengan sebaik mungkin..inshaallah..ok.. kali ni sy postkan gmbr order utk hantaran pertunangan.. jauh sy  hantar sendiri dari seri kembangan ke Rawang.. jalan tak biasa ke sana.. tapi minta address.. smpi jek depan umah cust.. hihi.. inshaallah...customer ni minta tema purple pink + putih.. dan saya masukkan dia dalam box yg transparent supaya nmpk keseluruhan coklatnye...semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM... 

 Coklat box (Large size) + design love + box transparent....

 layannzzzzz...

Coklat Bouquet dalam bakul....

 Salam jumaat semua... dah masuk hari jumaat.. penghulu hari.. perbanyakkan selawat kepada nabi kita saw.. semoga mendapat keberkatan dari Ilahi.... yg ni gmbr order dari kawan sy..offiicemate lama...hihi.. minta coklat bouquet dlm bakul utk hantaran saudaranye... semoga berpuashati dengan coklatnyer....TQVM
 Coklat bouquet dlm bakul tema Pink + green..
layanzzzzz....

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers