KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Coklat hantaran

Salam semua... Order ni dibuat oleh Kak ros dari Semenyih.. Minta coklat hantaran tema turqouis putih.. semoga berpushati dengan coklatnyer... TQVM..

layanzzz....


Special gift

Salam semua.. kali ni saya postkan special gift pula.. Order ni  besday untuk  kawannyer.. izz. dia  minta hantar terus ke pejabat izz....terkejut.. pagi2 dah terima hadiah.. hehe... :)

layanzzz...

1600 boxes - 3 pcs roses...

Salam semua... kali ni saya post gmbr utk wedding doorgift pula. Order ni dari Kak Izwa... alhamdulillah..senang berurusan dengannye.. sebab dia mmg dah tahu rasa coklat ni.... dia minta 3 roses warna pink juga.. Tempahan dibuat utk majlis perkahwinan adiknyer... Semoga berpuashati dengan coklatnyer... 

siap untuk dihantar.....

layanzzzzzzz....


Special gift....

Salam semua... kali ni saya postkan special gift pula.. order ni...dari Ida putra permai....utk majlis tunang adiknyer.. minta tema merah putih..semoga berpuashati dgn coklatnyer... TQ

layanzzzz.....

Lollichoc bunga ros ke Muar.. Johor...

Salam semua.. ni order Lollichoc bunga ros pula.. diminta oleh org Muar johor.. Lollichoc simple dan harga pun sgt murah..last minute order.. hehhe.. diharap berpuashati dengan ordernyer.. TQ

layanzzzzzzzz...


Siap utk dihantar ke Muar.. Johor...

Special gift

Salam semua... Post kali ni pun special gift gaks... Order ni dari Sharina..untuk yg tersayang.. minta couverture choc milk & dark...  Semoga berpuashati dgn coklatnyer... TQ

layanzzzzzzzz....

Special gift ke kuching .. Sarawak...

Salam semua.. kali ni saya postkan gmbr utk special gift plak.. Order ni dibuat oleh Faiza dari Penang.. untuk dihantar kepada org yg tersayang yg jauh di sana... ke Kuching Sarawak..Maaf ye faiza.. gmbr lambat nak postkan sebab bnyk masalah teknikal... diharap Faiza berpuashati dengar gmbrnyer... TQVM

layanzzzzzzzzzz....

Order 3000 pcs chocs - Loose Pack

Salam semua.... Okey kali ni saya postkan order dari Dr. Idza dari Subang.. order 750 pcs setiap bentuk - Roses (filling bluberry)-750 pcs, Daun (filling mint)- 750pcs, Love (oreo crumbs), Strawberry (filling strawberry)..Jumlah keseluruhan 3000 pcs.. Dia minta loose pack... Semoga Dr. idza berpuashati dengan ordernyer dan Terima kasih kerana sentiasa memberi kepercayaan untuk berurusan dengan pihak kami..TQVM...

750 pcs bentuk daun - filling mint

750pcs bentuk love - filling oreo crumbs

750 pcs bentuk rose - filling bluberry

750 pcs bentuk strawberry - filling strawberry...

layanzzzzzzz...




4 Cavity Chocs with Red & Purple Theme....

Salam semua... wah... dah lama betul saya tak update blog ni.. rasa mcm dah bersawang rasanyer... uhuks :-( nak dekat sebulan dah.. baru arini dapat postkan gmbr yg mmg dah lama tersimpan.. sekarang semuanya dah ok... insyaallah saya akan update semuanya sekali.. ni antara order dari Eira Zainal dari Gombak.. Semoga eira berpuashati dengan ordernyer.... TQVM...

4 cavity chocs - wedding doorgift...



Purple ribbon....

Red ribbon... 

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers