KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Kelas Coklat pada 30hb Sept 2010


Kelas Coklat pada kali ini dihadiri dari kiri orang jauh...Izan dari Kuala Terengganu dan Kak Zaiton dari Ulu Langat.. walaupun izan dtg dari jauh.. alhamdulillah mudah nak guide dia tuju ke rumah...Semangat yg bagus..Walaupun takde basic tapi mudah mengajarnya dan hasil mereka berdua amat memuaskan walaupun berpeluh menemper coklat couverture hehhe... Kak Izan pula dah ada biz buat pop cake.. Kak izan ni rajin attend kelas mcm ni.. tmbh ilmu didada.. Kepada Kak Zaiton dan Izan Selamat mencuba dan semoga berjaya..TQ


hasil2 kerjatangan mereka yg di bawa pulang


layanzzzzzzzzzzzz..

Posted by Picasa

Order 14 boxes coklat raya


Still ada permintaan coklat raya ni..hehe.. maybe order utk rumah terbuka laks kot.. order ni dibuat oleh isma.. terima kasih ya is coz tak jemu2 order ngan akak.. Variety order di dalam setiap 50 pcs per pack, ada filling mocha, strawberry, mint, coklat conflakes, almond and variety shape.. total 700 pcs.. semoga berpuashati dengan coklatnya.. TQ
Posted by Picasa

3 pcs coklat perbox 4 wedding


Salam semua.. dah lama saya bercuti balik kg.. hehhe... masa bulan posa haritu tak sempat nak upload gmbrnya semua.. bz buat order coklat raya n wedding di tmbh dgn bulan puasa lagi.. tu yg simpan lama.. maklumla kat kg takde line maxis laks.. tu yg jadi pekasam jap..hehhe..bila balik kl .. bz beraya kat kl plak n layan tetamu yg hadir ke rumah.. kepada semua yg mengenali jemputla dtg rumah ek.... hehhe.. ni balik kl.. baru nak upload gmbr2nyer... sorry..ada gaks yg saya tak sempat nak snap ordernyer..hehhe.. kelam kabut nak hantar pada customer.. layan ek gmbr2nyerrrrrrrr..



Order ni dari Nik.. 3 pcs coklat perbox.. Minta huruf N & J utk wedding kawanya.. blue theme..order ni wakil dari kawannya.. semoga berpuashati dgn coklatnya..


layanzzzzzzzz..
Posted by Picasa

Coklat hantaran pertunangan


Order ni dari Kak Ina.. regular customer kami.. last minute order.. sib baik siap tepat pada masanya.. minta tema hijau putih.. semoga berpuashati dengan coklatnya....
Posted by Picasa

Order coklat raya


Order ni dari Isma dan mas.. dua2 agent saya... campur2 coz buat terus sekali masa tu utk dua orang .. semua sekali dalam 40 packs.. total semua 2000 pcs coklat semuanya...alhamduulillah rezeki bulan ramadhan.. kepada semua agent saya yg pernah berurusan dgn kami.. semoga berpuashati dgn coklatnya.. moga tahun depan kita bole deal lagi.. TQVM....
Posted by Picasa

Teddy bear n lollichoc 4 birthday party


Order ni dari Linda - Ampang.. dia order Coklat teddy ni ada nama sekali utk birthday Boy "AISY".. Blue theme.. eh lupa plak nak snap gmbr lollichoc.. nak cepat hantar pada tuannya.. maklumla bulan puasa masa tu letih.. snap apa yg ada jek.. semoga linda berpuashati dgn coklatnya...
Posted by Picasa

Order Coklat raya


Order ni kak Has tambah lagi.. dia minta 12 packs coklat strawberry dan 10 packs almmond roses.. every pack 50 pcs = Total 1100 pcs coklat.. TQ kak has.. semoga berpuashati dgn coklatnya..


layanzzz....
Posted by Picasa

Order Wedding Doorgift


Order ni dari Isma 300 boxes dalam 3 pcs coklat bentuk rose pelbagai filling strawberry, blueberry n mocha with golden box each... total coklat 900 biji... for wedding doorgift.. Semoga berpuashati dengan coklatnya.. TQ


layanzzzzzzzzz.......
Posted by Picasa

Variety Order utk Coklat raya lagi...


Order ni dari Kak Has Bangi.... Order Pelbagai bentuk dan filling.. 20 packs almond rose, 8 packs mint leaf, 10 packs strawberry, 15 packs conflakes coklat dan 2 packs plain rose..Total 55 packs = 2750 biji semuanya.. kepada kak Has..semoga berpuashati dengan coklatnya....


pandangan dari arah tepi... layanzzzz.....
Posted by Picasa

Variety Oder - Coklat Raya


Order ni dari mila Subang.. Order 2 bentuk coklat tapi filling dalam pelbagai.. ada mocha, mint, strawberry n bluberry.. 20 packs.. every pack 50 biji.. total 1000 biji.. semoga berpuasahti dengan coklatnya.. erm.. ada gaks gmbr2 yg saya tak sempat nak snap gmbrnya..sorry ek... terlupa.. hehhe..layanzzzz....
Posted by Picasa

Order Strawberry Choc


Order ni dari As Kajang.. 30 packs strawberry choc - Every pack 50 biji.. semua ada 1500 biji.. berpeluh gaks buat strawberry ni..coz teknik colournya susah sgt..ramai plak yg minta kerana nampak comel bila dah tengok kat sample coklat raya... tula sape suruh promote sib baik ada asst.. hehhe..


layanzzzz............
Posted by Picasa

Coklat Raya Ke Johor...


Order ni dari Agent saya dari Tebrau Johor.. En. Ariffin.. Order 20 boxes coklat conflakes..every pack 50 pcs.. so ada 1000 biji coklat conflakes... Penghantaran telah dibuat pada 28hb Ogos yg lepas menggunakan courier svs.. gmbr ni belum siap seal lagi...


yang ni dah siap seal tgh tunggu nak dimasukan dalam kotak sebelum penghantaran dibuat.. Semoga berpuasahati dengan coklatnya..
Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers