KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Belajar coklat pada 26/11/09

kelas ni dihadiri oleh fiza dari sebelah tmn saya jek.. lestari.. dekat jek.. pandai buat mcm2 kuih muih dan kek.esok raya..tapi kelas tetap on jek..hehehe.. saya balik kg esok.. tu yg ok jek..keluarga fiza ni memang penggemar coklat.. apa lagi lepas ni bolela buat biz coklat plak tau.. kepada fiza semoga berjaya..:)

Posted by Picasa

layan gambar2nyer...


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 25/11/09


Baru hari ni saya dapat postkan gmbr2 yg dah lama saya simpan coz tak sempat.... bz sikit...lama gaks saya tak update gmbr2 dalam blog ni.. alhamdulillah hari ni ada kelapangan sikit...hari ni kelas coklat dihadiri Amy dari Puchong.. Amy ni memang membuat kek.. ni datang nak tmbh ilmu membuat coklat.. coz nanti senang klu dah berhenti kerja nak buat biz dari rumah katanyer.. kepada Amy semoga berjaya...:)

Posted by Picasa

layan gambar2nyer.....


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 24/11/09


kelas ni dihadiri oleh kak hani dari subang jaya. kak hani ni bekerja tapi ambik cuti untuk datang kelas ni, dia juga part time membuat kek dan cup cakes gaks.. datang belajar utk tmbh ilmu membuat coklat plak.. lepas ni bole kak hani bukak kelas coklat plak.. kepada kak hani semoga berjaya...:)

Posted by Picasa

layan gambar2nyer...


Posted by Picasa

Birthday gift


Customer ni eina dari Kedah.. order set 35 pcs coklat couverture untuk diberikan khas sempena harijadi suami yg tersayang...semoga eina berpuashati dengan coklatnyer...

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 23/11/09


kelas ni dihadiri oleh sifu2 membuat biskut dan kek lapis.. nama mereka pun sama..yg pakai tudung oren tu Kak Rose dari bukit Antarabangsa dan yg pakai tudung bercolour tu Kak Rose gaks dari Jinjang..mereka kawan yg sealiran dalam bidang yg sama... kelas ni pun meriah sakan dengan gelak tawa bila sifu2 kita ni buat lawak.. tak kering gusi dibuatnyer..hehehe... seronok...dua2 sifu kita berbelas tahun pengalaman dalam membuat biskut dan kek..ada buat kelas gaks...lepas ni bolela buat biz coklat plak.. kepada sifu2 ni semoga berjaya....:)


Posted by Picasa

layan gambar2nyer....


Posted by Picasa

layan gambar2nyer....


Posted by Picasa

Special gift


Special gift ni sebenarnyer dibuat khas utk wedding gift dr idza yg baru lepas pada 22hb nov...dari kami my sweet homemade...:)

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 21/11/09


Kelas ni dihadiri oleh 3 orang.. yang baju merah tu kawan lama saya Ija dari johor.. sebenarnyer dia nak balik perlis.. dah one way tu yg singgah kl utk belajar coklat.. yg tudung biru kak ita dari bangi dan yg tudung pink tu plak linda.. mereka baru jek jumpa dalam kelas ni tapi mcm dah lama kenal.. asyik gelak jek.mcm2 cite lawak ada. smpi meriah kelas coklat jadinyer...hehhe.. bestnyer.diaorg ni satu kepala.. tu yg seronok..okey kepada semua.. lepas ni bolela buat biz coklat dan semoga berjaya.. :)

Posted by Picasa

layan gambar2nyer...


Posted by Picasa

layan gambar2nyer...


Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers