Salam semua... wahhh.. lamanyer... tak jenguk kat sini... huhuhu.. bz ntah apa2 ntah.. termasuk cuti panjang sekali.. hehhee.. tetiba keluar kelas bouquet plak ek.. hhehe.. ni student saya yg join kelas coklat Sara.. dia minta kelas buat bouquet pula... atas permintaannye saya buat 2 jenis bouquet.. satu bouquet guna Ferrero roche.. dan satu bouquet lagi guna coklat homemade... Sape2 yg kat luar sana nak join kelas bouquet pula.. bole call, whats app atau email... anyway utk Sara selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM....
KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ
CLASS INFO
KELAS COKLAT (HANDS ON)
1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah
2) Diajar cara-cara membuat filling
3) Diajar membuat coklat box
4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc
5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual
6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..
7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik
8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul
9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..
10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan
11) Sila bawa apron sahaja
12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )
13) Kelas dibuka setiap hari
14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.
15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ
SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :
4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc
5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual
6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..
7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik
8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul
9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..
10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan
11) Sila bawa apron sahaja
12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )
13) Kelas dibuka setiap hari
14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.
15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ
SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :