KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Coklat hantaran.. :-)

Salam semua dan selamat pagi.. hehe.. ni nak post kan gmbr order laju2.. sementara ada masa ni.. nanti dah bz.. berminggu tak jengok kat sini.. Customer ni minta set coklat hantaran pertunangan.. minta tema white + purple colour..  semoga berpuashati dengan coklatnyer... TQVM.. :-)

Lollichocs Design - Colourfull...

Salam semua dan selamat pagi.. harini sy upload gmbr waktu pagi plak... hehehe.. order ni dari org putrajaya.. minta lollichoc design - coloufull.  dia minta design yg pelbagai.. semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM...

Lollichocs design - colourfull...

layanzzz...

4 pcs chocs + paper box (Large size) + ribbon

Salam semua dan selamat petang.... hehhe.. ptg ni sempat plak sy post kan order ni... 2, 3 hari ni bz sikit.. Order ni dari Damansara.. minta 4 pcs chocs + paper box (large size) + ribbon.. yg ni size 4 pcs yg kotaknye size besar.. tak macam selalu yg 4 pcs kotak size sederhana besar... semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM...

4 pcs chocs + paper box (large size) + ribbon

layanzzzz...

Loose Pack Chocs ;-)

Salam semua.... selamat petang.. hehhehe.. ni ptg plak sy sempat nak post kan gmbr order ek... Order ni dari regular cust sy.. utk wedding doorgift.. minta loose pack 4 bentuk shell, leaf, rose & square.. filling almond, strawberry & hazelnut.. semoga berpuashati dengan coklatnye... TQVM ... 

Bentuk square filling hazelnut

bentuk shell filling hazelnut

Bentuk leaf filling almond
Bentuk rose filling strawberry


siap utk dihantar...

Ferrero Rocher Bouquet ;-)

Salam semua dan selamat pagi.. ;-) kali ni saya post kan gmbr order Ferrero Rocher Bouquet. Order ni dari jiran sy sempena graduation day anak saudaranya... Dia pilih tema hitam + merah...hehe.semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM

Ferrero Rocher Bouquet - Black + red theme...

layanzzzz....

4pcs chocs + golden box + sticker...;-)

Salam semua.. hehehe.. arini sy postkan lewat sikit.. selalunye waktu pagi.. ni ptg plak.. anyway janji dpt post laju2... kan..Order ni dari Office Plus kat sg buluh.. minta 4 pcs chocs + golden box + stickers.. mudah  berurusan dgn Puan Hanim ni.. senang nak deal.. hehhe.. anyway semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM.. 


4 pcs chocs + golden box + stickers

layanzzzzz....

golden box + sticker

Order Birthday gift & Oreo chocs Edible image ;-)

Salam semua dan selamat pagi.. semoga semuanye ceria selalu.. ;-) pagi ni saya postkan order birthday gift set dan order oreo chocs - Edible image.. semoga semuanye berpuashati dengan coklatnyer... TQVM..

Birthday gift set..

Coklat oreo - Edible Image (ready made)

siap utk dihantar...

 
Salam semua... Dan selamat pagi... :-) .... Pagi ni terasa nyaman jek.. Even lately ni cuaca kl agak panas... Huhu... Ni nak post kan order Dari cust Sy. Dia minta coklat bouquet dlm bakul serta gubahan tema gold + cream . utk tetamu pula dia order 4 pcs chocs + golden box + sticker gold.. Ikut tema yg diminta.. Tema gold... Semoga berpuashati dgn coklatnye... Tqvm :-)  utk tempahan Dan pertanyaan bole terus what's app sy 0166275491.. * p/s : lagi cepat reply..he he he...


Coklat bouquet dlm bakul...

Gold + cream 

Utk majlis pertunangan....
 Bentuk strawberry, shell, rose  & love....

4 pcs chocs + golden box + sticker gold 

Order Coklat Bouquet & Coklat wrapping Foil.. :-)

Salam semua... hehhe.. kali ni sblh ptg plak sy postkan gmbr ni.. mana yg sempat ler... pagi tadi bz jek.. Order Coklat bouquet dan order Coklat wrapping foil mint flavour utk dimasukkan ke dalam bekas hantaran spt gmbr di bawah.. nmpk cantik coz wrapping tu colourfull.. semoga mereka berpuashati dengan coklatnya... TQVM

wrapping foil  chocs - colourfull..


setelah dimasukkan ke dalam bekas hantaran...

layanzzzz...

Kelas coklat lagi.. ;-)

Salam semua... kali ni sy postkan gmbr kelas coklat lagi... kali ni dia minta utk personal class pula.. semoga ilmu yg diberikan dpt memberikan manfaat kepada mereka.. Kepada mereka selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM :-)

Kelas Coklat ;-)

Salam semua.... baru balik bercuti dari Kg.. penat dlm perjalanan pun x hilang ni.. dlm penat ni sempat plak sy postkan gmbr kelas coklat.. ni antara kelas yg sy adakan.. utk sesiapa yg berminat nak join kelas coklat bole terus whats app sy jek 0166275491 lagi cepat dan pantas.. klu email ni lmbt sikit nak reply.. hehhe... tapi bole jew.. jgn risau.. email anda tetap sy balas ASAP.. ;-) TQVM..

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers