KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Gift Set.. :)

Salam semua... semoga sihat selalu hendaknyer... hehehhe.. bz.. bz.. bz.. memanjang.. baru ni dpt mengadap laptop.. hehhe.. ok.. kali ni saya postkan gmbr gift set.. Order dari regular cust saya.. dia minta coklat gred A 2 set.. semoga yus berpushati dengan coklatnyer.. TQVM.. :)

Set pertama...

Set kedua...

layanzzz..... :)

Coklat hantaran.. :)

Salam semua.. semoga sihat selalu hendaknyer.. dah nak masuk hujung tahun ni ramai la bakal2 pengantin yg nak order coklat hantaran..hehhe.. ni saya postkan coklat hantaran dari 2 cust  yg berbeza.. sorang tema peach colour dan sorang lagi tema peach + pink tapi yg peach  jadi oren plak,.hehhe... tapi cust ni tetap hepi bila dpt coklatnyer.. dia kata cantik... :).. kepada semua semoga berpuashati dengan ordernyer... TQVM.. :)
peach theme...



minta ribbon pun peach colour...

ni oren + pink colour.....

layanzzz...:)

Lollichoc edible Image - Minions :)

Salam semua... dipagi yg indah dan sejuk ni coz kat luar tgh hujan renyai2... nyaman jek rasa.. mcm nak lelap semula.. hehhehe... ni saya postkan order lollichocs edible image - minions toys.. Order ni dibuat wedding doorgift utk diberikan kepada tetamu kanak2...tema pengantin warna turques colour... hehe... so sy buatkan base dia warna turques.. semoga berpuashati dengan coklatnye.. TQVM.. 

lollichocs edible image - minions...

siap utk dihantar...:)

Personal Class... :)

Salam semua...semoga sihat selalu ye... :) dah lama gaks saya tak postkan gmbr.. bz sikit minggu ni... harini ada masa sikit saya postkan gmbr personal class... ramai yg minta personal class ni.. sebab diaorg nak privacy sikit.. klu sorang senang nak tanya soalan dgn lebih details lagi. hehhe.. kepada semua selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM.. :)

senyum... :)

Wedding Doogift lagi.. :)

Salam semua... hehhehe.. lambat sikit kali ni saya nak postkan gmbr.. bz sikit minggu kerana menyiapkan order... Kali ni saya postkan wedding Doorgift.. Cust ni 4 pcs chocs + paper box... minta box cream colour...design chocs dia serah pada saya.. so saya pun.. buat design macam ni.. tak sangka cust ni hepi bila dapat order ni dan dia kata sedap.... Thanks ika.. nanti bole order lagi ye.. TQVM.. :)

4 pcs chocs + paper box

hazelnut, almond & strawberry filling... nyum.. nyum..


4 pcs chocs + mix filling + paper box

layanzzzzz....

siap untuk dihantar...:)

Kelas coklat..

Salam semua... hehhe.. gmbr ni saya terlupa nak postkan sebenarnyer.. so saya pun just postkan harini untuk  tatapan bersama.. kelas ni dihadiri oleh ibu dan anak.. sama2 dtg belajar menimba ilmu ttg pembuatan coklat ni. kepada keduanya selamat mencuba dan berjaya.. TQVM.. :)

Coklat hantaran lagi.... :)

Salam semua.... di pagi yg ceria lagi indah ini... tambah lagi kesejukan pagi kerana kat luar hujan renyai2.. hehhe.. rasanya nak lelap jek... hehehe.. ok.. yg ni saya postkan order coklat hantaran. Cust ni minta 2 set.. satu pihak perempuan warna pink belacan dan satu set utk pihak lelaki warna purple... dia minta design yg berbeza juga... dan minta coklat gred A... sedapp... semoga berpushati dengan coklatnyer... TQVM.. :)

purple theme...

baby pink theme....


purple & baby pink theme....

layanzzz...

Kelas coklat....:)

Salam jumaat semua... kali ni saya postkan kelas coklat pula... kelas ni dihadiri oleh sepasang suami isteri ni... luving couple...hehhe.. sweet sgt...:) si suami temankan isteri sambil belajar sekali... saling bantu membantu... kepada keduanya selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM.. :)...

Coklat hantaran & Oreo gift :)

Salam semua..... kali ni saya postkan gmbr coklat hantaran pertunangan dan oreo gift yg dalam packaging under budget.. Dua customer yg berbeza... Satu untuk hantaran dan satu lagi utk birthday gift.. semoga semua customer berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM... :)

Minta gubahan kotak hantaran mengikut tema majlis...

layanzzzzz....

Order oreo gift dalam kotak yg under budget.. Biasa dalam golden box...yg ni kotak biasa.. still nmpk cantik juga.. yg penting coklatnya sedap.. hehhehe... :) 

Coklat raya... :)

Salam semua... hehhehe.. dah nak habis raya baru saya dpt poskan gmbr order coklat raya masa bulan puasa yg lalu.. order ni kebanyakkannye dari agen2 saya yg dah biasa setiap tahun.. kali ni ada yg minta packaging baru.. nak yg bekas tutup merah ni... klu dulu guna bekas yg transparent jek.. tapi ada yg masih nak guna packaging yg lama... hehhe.. kami hanya ikut permintaan customer... ni pun mana yg sempat saya snap.. yg lebih tu tak done nak snap coz tak cukup tangan.. semua nak urgent.. huhuhu.. dlm bulan puasa klu bole semua jari nak guna.. tapi tula rezeki bulan ramadhan.. tak menang tangan dibuatnyer.. mana yg adala saya postkan gmbrnyer.. kepada semua agen dan cust coklat raya semoga berpuashati dengan ordernyerrr... tahun depan boleh order lagi.....TQVM.. :)

almond truffle dgn bekas baru... 

layanzzzz....

bekas lama tetap jadi permintaan coz coklat tu nmpk dari atas... hehehe...

Strawberry Tuxedo & Coklat hantaran....

Salam semua.. kali ni saya postkan order buah Strawberry design Tuxedo dan Coklat hantaran dari  customer yg berbeza juga... Dua2 set ni untuk dibuat hantaran... kepada semua customer kami semoga berpuashati dengan ordernyer... TQVM.. :)

15 biji buah Strawberry + Tuxedo design  + Tuxedo Box

comel tak..?..


Coklat hantaran...

paper box (silver)

Order lagi...

Salam semua... hehhee.. ada masa terluang ni saya ambik kesempatan upload beberapa order dari berbeza customer... even lmbt postkan gmbrnyer... tetap saya akan postkan juga utk tatapan semua... ni salah satu order 2pcs chocs utk 2 cavity box...lollichocs design colourfull dan coklat bar - custom made wrapping paper.. kepada semua semoga berpuashati dengan ordernyer.. TQVM.. :)

2 pcs chocs + 2 cavity box


Lollichocs design colourfull


Coklat bar - small size + custom made wrapping paper

layanzzz....


Order dari PWTC utk gift Hari Raya.. :)

Salam semua dan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin.. hehhehe.. even dah nak smpi penghujung raya baru nak wish kat sini.. huhuu.. baru skrg ada masa nak upload gmbr..ada masa ni ambik peluang nak post gmbr2... ni antara salah satu order dari PWTC utk gift hari raya.. semoga Pn Marina berpuashati dengan ordernyer.. TQVM.. ;)

minta 25 pcs dan 18pcs cavity box + hard cover box

minta design dan colour yg berbeza..

layanzzz...

18 cavity box + hard cover box

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers