KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Kelas Coklat :)

Salam semua... hehehe.. ni saya postkan kelas coklat plak... mereka ni mmg berminat nak belajar coklat.. Awal sampai...senang cari rumah saya even dia tinggal kat klang coz mak mereka tinggal kat area rumah saya jek..kepada mereka berdua selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM.. :)

Wedding Doorgift - 4 cavity chocs + Oreo Chocs - 1300 boxes

Salam semua... :) kali ni saya postkan gmbr Wedding Doorgift... Order ni dari regular customer saya.. Sharifah dari Ampang... Dulu dia order utk perkahwinannyer.. skrg dia order utk wedding adiknyer.. dia minta 1000 pcs oreo chocs dan 300 4 cavity chocs... Selamat pengantin baru utk pasangan.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. amin... dan semoga berpuashati dengan coklatnyer... TQVM.. :)

1000 pcs oreo Design + ribbon bunga kecil - colourfull...


oreo chocs - love design + 1 layer oreo biscuit

4 pcs chocs + filling 

4 pcs chocs + 4 cavity + golden box

layannnn....

siap untuk dihantar...

Birthday Gift :)

Salam semua... okey.. kali ni saya postkan birthday gift lagi.. Cust ni pun minta nak suprise kat hubby dia.. so minta saya hantar terus ke office utk buat surprise sempena harijadinyer.....dia minta coklat gred A dengan design yg simple... semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM.. :)

layannnn...

Special gift...:)

Special Gift :)

Salam Jumaat semua... hehhe.. dipagi Jumaat ni saya sempat postkan special gift -  cust ni minta saya hantar ke pejabat utk surprise pada org yg tersayang tu sempena hari lahirnyer... hehhe.. semoga berpuashati dengan kejutannyer tu ye.. :) TQVM.. 

layannzzzz...



Jambangan coklat Dlm Bakul :)

Salam semua... pagi ni saya postkan gmbr Jambangan Coklat dlm bakul... Order ni dari Regular customer saya kak Intan.. untuk salah satu program di sekolahnyer...design dan tema ni kak Intan tak kisah coz dia beri kepercayaan pada saya utk memilihnyer.. :) semoga kak Intan berpuashati dengan coklatnya.. TQVM..:)

layannnnnnzzz...

Kelas Coklat lagi....

Salam semua...saya postkan gmbr kelas coklat plak ye.. hehhe..kelas coklat kali ni dihadiri oleh ms Sarah dan mr Admond..mereka ni sgt peramah...  even dah  ada basic ttg coklat mereka tetap berminat nak attend class saya :).. Kepada mereka selamat mencuba dan semoga berjaya... TQVM.. 

Order lollichocs - Edible Image

Salam semua... kali ni saya postkan gmbr order lollichoc plak.. Order dibuat oleh customer saya dari Ampang  untuk dijadikan wedding doorgift dan diberikan pada tetamu2 kecil... :) Gmbr edible image ni dia minta mix Disney Cartoon....Filling Nestum... mmg sesuai dgn kanak2.. semoga berpuas hati dgn coklatnyer.. TQVM..

Disney Cartoon.....

layannnnn....

Siap untuk dihantar.....

Kelas Coklat :)

Salam semua... kali ni saya postkan gmbr kelas coklat plak ye... ada yg dalam group 2-4 orang.. ada yg personal class... harga berbeza... ni antara class yg telah mereka hadir.. semoga semuanya mendapat ilmu yg berguna bagi menambah pendapatan keluarga.. selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM..

Personal Class....

Order Loose pack - 4000 pcs

Salam semua... order ni dibuat oleh Dr Idza.. my regular customer... kali ni dia order 4000 pcs coklat loose pack dengan 4 jenis  bentuk dan filling yg berbeza utk perkahwinan anak saudaranya pula.. terima kasih pada Dr Idza coz sentiasa beri sokongan pada kami :)... semoga Dr idza berpuashati dengan coklatnyer.. TQVM :)

flower + filling mocha raisin

Strawberry + filling Strawberry flavour

leaf + filling oreo crumbs

shell + filling almond

siap untuk dihantar.....

Wedding Doorgift - 4epcs chocs + Ribbon


Salam semua... wah.. lamanyerrrr saya tak update blog.. huhuhu.. janji nak buat bulan lepas.. hehhe.. dah sebulan baru sempat.. hhehe.. ni pun ramai tanya nape dah lama tak post gmbr baru.. ni yg saya sempatkan juga atas permintaan customer.. ni antara contoh2 gmbr yg telah ditempah oleh customer saya.. hehehe.. layanzzzzzz.... :)
4 pcs chocs + paper box + ribbon + tag
layannnzzzzz....
 



Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers