KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Lollichoc Daisy + filling cereal (nestum)

Salam semua... order ni dibuat oleh Eli... utk dihantar pada kanak2 tadika katanya... dalamnya saya letak cereal (nestum).. sedap.. sesuai untuk kanak2.... semoga berpuashati dengan coklatnya... TQ :)

layanzzz....

3 pcs rose + Golden box

Salam semua... order ni dibuat oleh Alia dari puchong.. minta 3 pcs rose (pure) + filling jek...utk aidiladha punya jamuan katanya... semoga berpuashati dengan coklatnya.. TQVM :)

Siap untuk dihantar....

Lollichoc Edible image (Disney Princess)

Salam semua.. order ni dibuat oleh lily dari kajang... minta 100 pcs lollichoc disney princess utk  birthday party anaknyer..... semoga berpuashati dengan coklatnya... TQVM.. :)

Coklat Bar....

Salam semua... kali ni saya postkan coklat lain plak... Coklat bar... Order ni dibuat oleh Pn, Zie... utk student sekolah..isi dalam coklat ni boleh letak cereal atau raisin sesuai utk kanak2 atau atas pillihan sendiri spt kekacang and etc.. Kertas sampul coklat bar ni pula adalah custom made... bole create design atau letak gmbr sendiri sesuai utk majlis perkahwinan ataupun pelbagai majlis yg sesuai dengan tema masing2...Ada 2 size coklat bar.. small and medium size...Kepada pn Zie.. semoga berpuashati dengan coklatnya.. TQVM.. :)

Kertas sampul coklat (Custom made)

Coklat Bar....

Layanzzzz...

Kelas Coklat (hands on)

Salam semua... kelas coklat ni dihadiri oleh Yani..  dia ni pun ada buat biz gaks... nak cuba biz coklat pula...lepas ni bolehlah cuba.. insyaallah...sgt mudah dan modalnya pun tak besar sgt...pada Yani.. selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM.. :) 

Birthday gift

Salam semua... Order ni dibuat oleh Ita (astro)... minta 35pcs chocs dalam kotak utk hadiah hari jadi.. semoga berpuashati dengan coklatnya... TQ :)


Gubahan Coklat hantaran - Rose Bouquets

Salam semua.. kali ni tempahan gubahan utk coklat hantaran.. minta rose bouquets dalam bakul... Order ni dibuat oleh Saiful dari Gombak untuk majlis pertunangannyer.. semoga berpuashati dengan coklatnya... TQVM..:) 


layanzzzzz.....



Kelas Coklat (hands On)

Salam Semua..... Kelas Coklat lagi.. fiza ni dah penah dtg belajar dulu.. tapi kali ni dia dtg belajar  yg lain pula... dia bawa kawannya sekali utk belajar kelas yg biasa.. kepada semua selamat mencuba dan semoga berjaya...TQVM :)

Kelas coklat (Hands on)

Salam semua... ni salah satu kelas yg telah diadakan.. kepada semua yg telah hadir kelas kami selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQVM :)

Kelas Coklat (hands on)

Salam semua... hehhe.. kelas ni dihadiri oleh 4 orang adik2 kita.. mudah nak paham walau mereka remaja lagi.. dah minat.. anyway semoga ilmu yg diberi dapat dimanfaatkan dengan sebaiknya.. selamat mencuba dan semoga berjaya semua.. TQVM.. :)

Senyummmm... :)

Selamat mencuba dan semoga berjaya.. :)

Wedding Doorgift...

Salam semua... wedding doorgift lagi.. minta corak pun lebih kurang sama jek... Cust ni minta yg murah sikit guna Golden box (4 cavity).. nampak cantik juga....semoga berpuashati dengan coklatnya... TQVM.. :)

4pcs chocs + 4 cavity box (Golden Box)

Layanzzzz....

Siap untutk dihantar...

2000 boxes + 4 pcs chocs + hot Stamping- Wedding Doorgift

Salam semua.. ni order dari Pn. Sabariah.. utk majlis perkahwinan anaknya... Order 2000 boxes 4 pcs chocs + filling + Ribbon + Hot Stamping dan minta Tema Merah cili.. sgt mudah dan senang berurusan dgn Pn. Sabariah.... seorang yg sgt low profile...:) Semoga Pn. Sabariah berpuashati dengan coklatnya... TQVM... :)

4pcs chocs + 4 cavity boxs + ribbon + hot stamping


layannzzzz..


4 pcs chocs 

Hot Stamping 

Siap untuk dihantar...

Wedding Doorgift...

Salam semua... hehhe.. sama juga.. lama tak update blog.. la ni baru sempat.. hehehe anyway update la gak walau lambat.. Ni antara Wedding Doorgift yg di tempah oleh aina utk Majlis perkahwinannyer... Semoga berpuashati dengan  coklatnya.. TQVM.. layanzzz...

4 pcs Chocs with 4 cavity box (medium paper box)


layannzzzz...

Siap untuk dihantar....

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers