KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Order 2200 Oreo Chocs n 700 pcs Lollichoc Daisy

 Order ni dibuat oleh Datin Halimah dari Dengkil...Minta 2200 oreo chocs Tema Biru Putih dan 700 pcs Lollichoc Daisy pun Tema sama biru putih sempena majlis perkahwinan anaknyer yg berlangsung di dewan Putrajaya.. Kepada Pengantin.. Selamat Pengantin Baru.. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..Amin.. Kepada  Datin semoga berpuashati dengan ordernyer.... TQVM...
                                                2200 boxes oreo chos - Blue n white Theme....
                                                              layanzzzzzzzz....

Order 700 Pcs - Lollichoc Daisy..

  Order yg ke dua dari Datin halimah - Lollichoc Daisy - 700 pcs.. Tema yg diminta juga Biru Putih.. sama mcm oreo Chocs... Semoga datin halimah berpuashati dgn ordernyer. TQVM..
   
                                                  Lollichoc Daisy - Blue n White Theme.....
                                                       Layanzzzzzzzzz...

650 boxes oreo choc - Wedding Doorgift

     Order 650 boxes oreo chocolates ni dari Syahirah dari Sri Petaling utk majlis perkahwinannyer.. Memilih   Tema Purple white..Semoga Berpuashati dengan Ordernyer...TQ

                                                 Purple white Theme....
                 
                                                                      layanzzzzzzzzzzzzzzzz..........

Kelas coklat - April 2011

kelas2 yg diadakan 2 bulan lepas... layannzzz jek la...hehhe...

Kelas coklat - April 2011

Setelah sekian lama..dah berbulan  laman ni dah jadi sesawang .. akhirnyer.. dapat gaks sedikit  masa aku nak meng upload gmbr kelas yg dah jadi pekasam setelah berkurun lama ku simpan...huhuhu... tapi ni pun bnyk lagi nak upload gmbrnyer.. kena ikut turn yerk.. mana yg dulu didahulukan.. Maaf bebanyak kerana lmbt sgt.. bukan lambat tapi mmg dah lmbt pun.. Bulan april tapi bulan june baru nak upload.. huhuhu...bayangkanlah.. tapi saya tetap berusaha utk membuatnyer.. Jgn risau ttg email mmg saya  balas secepat mungkin..Alhamdulillah setiasa saya reply ASAP.. cuma blog jek yg lewat bnyk.. hehhehe.. tunggu utk gmbr seterusnyer.......... layanzzzzzzzzz....

Kelas coklat - April 2011

Kelas coklat - April 2011

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers