KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Order Lollichocs 600 pcs - Wedding Doorgift



Order ni dibuat oleh Alen dari Bandar Tun Razak... Order 600 pcs Lollichoc medium size mix shape n colours sempena majlis perkahwinannyer yg berlansung pada 3/04/2011.. utk diberikan kepada kanak2 yg hadir nanti.. Kepada Alen semoga berpuashati dengan orderyer.. Dengan ucapan : Selamat pengantin baru semoga kekal dan bahagia hingga akhir hayat.. amin.. TQVM...


lollichoc medium size mix shape n colour


layanzzzzz.....

Posted by Picasa

Order 1000 boxes - 3 pcs roses - Wedding Doorgift


Wah... sekian lama aku dah tak update blog ni.. huhu.. Maaflah bebanyak kepada semua kerana kesulitan yg berlaku.. Ni baru ada masa nak upload gmbr yg tersimpan lama dah.. Order ni dibuat oleh Shasha dari Cheras.. Order 1000 boxes coklat sempena majlis perkahwinan adikyer yg berlangsung pada 27/03/2011.. huhuhu.. dah nak sebulan.. baru aku nak postkan gmbryer.. anyway..kepada shasha semoga berpuashati dgn order.. TQVM.. hehhe.. tunggu utk post gmbr yg seterusnyer...

layanzzzzzz.........


Order oreo & lollichoc - Toy Story n Alice in wonderland..



Order ni dah lama tapi baru nak postkan.. huhu.. Order dari my regular customer Karlin. Walaupun duk jauh kat damansara dia tak jemu2 order dari saya.. Tima kasih bebanyak coz sudi berurusan dgn kami. Kali ni dia minta gmbr edible custom made alice in wonderland n toy story.. Harap berpuashati dgn ordernyer.. TQVM..


 Lollichoc edible - custom made - Alice in wonderland

Lollichoc edible - custom made - Toy Story

Kelas coklat pada 20/03/2011


Kelas coklat kali ni dihadiri oleh Kak Nor dari Serdang, Siti dari Putrajaya dan Marina serta anaknye yg comel tu dari Cheras.. meriah kelas coklat kali ni kerana keramahan mereka bertiga walaupun baru kenal dalam kelas ni jek.. hasil mereka pun bole tahan gak, kepada kak Nor, Siti dan Marina selamat mencuba dan semoga berjaya. TQ


hasil2 yg di bawa pulang


layanzzzzzzz...

Kelas coklat pada 19/03/2011

Maaflah.. lmbt betul saya nak postkan gmbr yg terkini...terlalu bz + tak sihat sekali.. huhuhu.. tu yg bnyk keje tergendala jadinye..Okey, kelas ni dihadiri dari kiri zila dari sentul dan Zul dari sentul gaks... even tmpt sama tapi kebetulan jek.. baru kenal dalam kelas ni jek.. zul sbnrnyer mmg ambik course berkaitan dalam bidang ni kat UITM.. nak menambah ilmu didada.. kepada zila n zul selamat mencuba dan semoga berjaya... TQ


Hasil2 yg dibawa pulang..


layanzzzzzz...


Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers