KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Order lolichocs


salam all...2 minggu yg amat bz.. menguruskan hal penting ...huhuhu.. . tak terkejar rasanyer.. takpe.. semuanyer saya buat gaks.. kelas saya akan buka semula pada 7hb feb..kepada yg minta kelas minggu ni harap maaf kerana saya ada menguruskan majlis .. kepada sesiapa yg nak join kelas bole booking utk kelas minggu depan selepas 7hb feb 2011 ni.. terima kasih kepada semua... hehhe.. selingan jap... okey ni berkenaan order plaks.. Order ni dibuat oleh Kak Rahayu dari kl.. dia minta 100 btg lollichoc medium size..minta bentuk bee, lady bird n tulip.. semoga berpuashati dgn coklatnyer.. TQ


layanzzzzzzz.....

Posted by Picasa

Order 260 boxes oreo chocs


Order ni dibuat oleh kak ina dari puchong.. minta 3 colour yg berbeza.. 100 boxes minta pink colour, 100boxes minta white colour dan 60 boxes white n red colours ni biskutnyer minta 2 keping.. ni utk majlis pertunangan anaknyer yg akan berlangsung minggu depan.. kepada kak Ina semoga berpuashati dgn coklatnyer.. TQ


layanzzzzzzzz...

Posted by Picasa

Order 200 pcs chocs - loose pack


Order ni dibuat oleh kak alia dari cheras.. minta 100 pcs bentuk strawberry filling strawberry dan 100 pcs shell filling mocha.. order ni utk majlis cukur jambul.. minta loose pack.. nak packing sendiri katanye.. semoga berpuashati dgn coklatnyer.. TQ


100 pcs shell filling mocha..
Posted by Picasa

Kelas coklat pada 23/01/2011


Kelas coklat kali ni dihadiri oleh Nida.. dari jauh tu.. Kuala Lipis Pahang.. Nida ni baru habis STPM.. dia dtg sini di temani kakaknyer.. hasil kerja tangan org muda ni sgt kreative.. warna warni...lepas ni bolela buat biz coklat.. kepada Nida selamat mencuba dan semoga berjaya..TQ


hasil kerja yg di bawa pulang..


layanzzzzz...

Posted by Picasa

Order 2pcs choc in Golden box - 200 boxes


Order ni dibuat oleh ila dari Bangi .. minta 200 boxes utk majlis kenduri aqiqah anaknyer dan sambut birthday sekali.. majlis 2 in 1.. hehhe.. so minta pink putih coz tema birthday girl anaknyer.. Filling pebagai spt straberry, bluberry n yam.. Semoga berpuashati dgn coklatnyer.. TQ


layanzzzzzzzz...
Posted by Picasa

Kelas Coklat pada 20/01/2011


Kelas coklat kali ni dihadiri oleh Shukriyah dari Shah Alam..Ambik kesempatan cuti utk attend kelas ni.. coz ada yg tolong jaga baby.. hasilnye amat memuaskan even takde basic dlm pembuatan coklat ni.. Kepada Shuk selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQ


hasil2 yg di bawa pulang........


layanzzzzz....

Posted by Picasa

Order Oreo choc 180 boxes


Order ni dibuat oleh Kak mar dari Puchong.. Minta 180 boxes oreo choc utk birthday party anaknyer.. nak diberikan pada tetamu dan kawan2 sekolah anaknyer.. Minta tema pink putih atas permintaan anaknyer.. coz besday girl tu mmg suke pink colour.. semoga berpuashti dgn coklatnyer... TQ


layanzzzzzz...
Posted by Picasa

kelas coklat pada 16/01/2011


Kelas coklat ni dihadiri oleh Hidayah dari Ampang....dia ni bekerja.. tu yg pilih weekend utk dtg kelas coklat.. lepas ni bolela buat part time biz coklat ni.. Kepada hidayah selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQ


hasil yg di bawa pulang...


layanzzzzzzz...

Posted by Picasa

Order Loose pack - 400 pcs


Order ni dibuat oleh marlia dari Shah Alam.. minta loose pack 400 biji coklat praline.. setiap bekas saya isi 100 biji...order ni utk majlis pertunangan adiknyer.. kepada marlia semoga berpuashati dgn coklatnyer.. TQ
Posted by Picasa

Order 200 pcs Lollichoc medium size


Order ni dibuat oleh Mila dari Bangi.. Order utk birthday party anaknyer.. minta Lollichoc medium size mix shape n colours.. semoga berpuashati dengan ordernyer.. TQ


layanzzzzz....
Posted by Picasa

Order Oreo Chocs - 200 boxes


Order ni dibuat oleh Lin dari Tmn Sebelah jek.. utk birthday party anaknyer.. minta 200 boxes oreo choc mix shape flower n love.. So saya buatkan ikut permintaannyer.. semoga berpuashati dgn coklatnyer.. TQ


layanzzzzz...
Posted by Picasa

Kelas coklat pada 9/01/2011


Kelas coklat ni dihadiri oleh Kak Kamariah dari Kajang, Kak Mardiana dari Shah Alam, Kak Suzana dan anaknyer yg rajin membantu tu dari Ampang... Mereka bertiga ni adalah ipar duai.. wah.. mesti bole bergabung buat biz coklat lepas ni.. Kak Kamariah mmg dah ada biz sendiri buat biskut.. Kepada kakak bertiga ni selamat mencuba dan semoga berjaya..TQ


Hasil yg dibawa pulang....


layanzzzzzzzz........

Posted by Picasa

Order Oreo Choc n Lollichoc Edible - Disney Princess


Order ni dibuat oleh Hilda dari Shah Alam.. Minta 190 Oreo Choc edible dan Lollichoc Edible - Tema Disney Princess.. Order ni sempena majlis Aqiqah.. Kepada Hilda semoga berpuashati dengan coklatnyer.. TQ


Oreo Chocs Edible - Disney Princess......


Lollichoc Edible - Disney Princess...


layanzzzzzzzz...
Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers