KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Order 3pcs coklat n coklat hantaran


Order ni dari Siti utk majlis perkahwinan adinyer.. minta 3 cavity coklat dan 35pcs coklat hantaran.. Semuanye nak tema pink putih ikut tema majlisnyer.. . Kepada pengantin.. selamat pengantin baru semoga kekal hingga akhir hayat.. amin..


3 pcs chocolates in 3 cavity........


layannzzz..
Posted by Picasa

Order yg ke2 - Coklat hantaran


 Set yg kedua.. Siti Order Coklat hantaran 35 pcs. Minta tema pink putih.. Semoga berpuashati dgn coklatnye.. TQ


Layanzzz...
Posted by Picasa

order coklat hantaran lagi


huhuhu.. dah lama tak upload gmbr.. bnyk keje + tenet slow.. tu yg asyik tergendala jek.. ni pun buat gaks.. walaupun slow.. so tungguuuuuuuu.. gmbr next key... Order ni dari regular customer Alifah.. mula2 order set pertama, yg ni set kedua laks.. minta 35 pcs takde tema cuma nak nampak cantik jek.. so saya buatkan mcm yg diminta.. semoga berpuashati dgn coklatnyer.. TQ


layanzzzz....

Posted by Picasa

Order coklat hantaran


Alifah minta coklat hantaran yg pertama 35 pcs coklat cadbury minta tema peach colour + 2 set total 24 pcs utk makan2 sendiri..


layanzz..
Posted by Picasa

Kelas coklat pada 14/11/2010


Kelas coklat kali ni di hadiri dari kiri Nonie dari Shah Alam, Yulida dari Subang Jaya n Kak Paridah dari Subang gaks.. mereka bertiga ni ialah makcik n ank sedara.. gamat kelas ni.. hhehhe.. tak henti2 gelak.. meriah sungguh.. bagusla.. tak boring ek.. hhehe.. kepada mereka bertiga selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQ


hasil yg di bawa pulang


layanzzzzz..

Posted by Picasa

Kelas coklat pada 13/11/2010


Kelas coklat kali ni dihadiri oleh ain ..duduk dekat area sini jek..kebetulan cuti so dia ambik kesempatan dtg belajar coklat. Ain ni mmg penggemar coklat.. lepas ni bolela buat sendiri.. kepada ain selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQ


hasil yg di bawa pulang


layanzzzz...

Posted by Picasa

Order 250 pcs Lollichoc Edible Ben 10 & Disney Princess


Order ni dari Regular customer saya Dina.. Order kali ni dia minta 250 pcs Lollichoc Edible Ben 10 & Disney Princess untuk Birthday Party anaknya.. Semoga Dina berpuashati dgn coklatnya.. TQ


Lollichoc Ben 10


lollichoc Disney Princess
Posted by Picasa

Lollichoc Ben 10 - 125 pcs


Lollichoc Disney Princess - 125 pcs


layanzzzzzzz...
Posted by Picasa

Oreo Choc for Wedding doorgift


Order ni dari jauh .. Kak Zauwiah dari Penang.... Minta 700 boxes Oreo Choc utk majlis perkahwinan anaknya yg berlangsung minggu lepas.. Kak Zauwiah minta 3 tema, 250 tema Pink n white, 250 yellow n white dan 200 red n white.. semoga kak zauwiah berpuashati dgn coklatnya.. kepada pasangan pengantin semoga berbahagia dan kekal hingga akhir hayat.. amin... TQ


250 boxes - pink n white theme


250 boxes - Yellow n white theme


200 boxes - red n white theme
Posted by Picasa

Order 3 pcs coklat dalam bekas love shape


Order ni dari Kak Paridah dari Subang.. Order 3 biji dalam bekas love shape. Minta 35 boxes. Semoga berpuashati dengan coklatnye...


layanzzzzzzz..
Posted by Picasa

Kelas coklat pada 01/11/2010


Kelas coklat kali ni dihadiri oleh Ain dari Shah Alam.. Ambik cuti utk attend kelas ni.. coz weekend masa utk familynye pula... memang penggemar coklat.. lepas ni bolehla buat coklat sendiri.. kepada ain selamat mencuba dan semoga berjaya.. TQ


hasil yg di bawa pulang..


layanzzzzz...

Posted by Picasa

Order Lollichoc & Oreo Choc


Order ni dari Marina, minta 60 pcs lollichoc & Oreo choc tulis nama anaknya sekali "NAJIHAH" (birthday girl) di atas semua coklat tersebut. sangat cute.. kepada marina semoga berpuashati dgn coklatnya.. TQ


lollichoc


oreo choc -ada nama sekali "NAJIHAH"


layanzzzzz..
Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers