KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Variety Order for Engagement


Order ni dari Azanin untuk majlis pertunangannya... order set pertama 100 boxes untuk 4 cavity chocolates dan set kedua 48 pcs coklat hantaran.. memilih tema peach n white.. warna yg sungguh lembut.. kepada azanin dan pasangan ucapan selamat bertunang, semoga berbahagia n kekal hingga kejinjang pelamin.. amin..:)


layanzzzz...........

Posted by Picasa

layanzzz gambr2nyer....


Posted by Picasa

Set yg kedua.. azanin order 48pcs coklat bentuk roses warna peach dengan gubahan coklat hantaran, memilih tema peach n white.. lembut warnanyer... so sweet.. :)


layanzzzz...

Posted by Picasa

Kelas coklat pada 18/07/2010


Kelas kali ni di rumah baruku.. kakak berdua ni yg merasmikannya....hehhe..yg dari kiri kak Isma dari Sepang dan kak Ju dari tmn pinggiran putra jek.. Kak isma ni baru first time attend kelas mcm ni dan bercadang nak buat biz coklat lepas ni.. manakala kak ju pula memang kaki biz.. mcm2 biz kak ju buat.. lepas ni bolela kak ju buat biz coklat plak ek.. kepada kakak berdua ni selamat mencuba dan semoga berjaya...


gmbr2 coklat hasil kerjatangan mereka berdua yg dibawa pulang


layanzzz...

Posted by Picasa

Kelas coklat pada 10/07/2010


Kelas kali dihadiri dari kiri Mastura dari Kajang dan Mazni dari Sg buloh. Mastura ni suri rumah sepenuh masa dan mempunyai anak2 yg masih kecil. hari ni jek dia ada masa utk attend kelas coklat ni.. baru first time attend kelas yg mcm ni.. dan Mazni pula memang nak belajar coz family dia suka makan coklat,mana tahu satu hari nanti bole buat biz coklat plak.. kepada mereka berdua selamat mencuba dan semoga berjaya..:)


gambar2 hasil kerjatangan mereka berdua yg dibawa pulang..

layanzzzz...

Posted by Picasa

Kelas coklat pada 3/07/2010


Kelas ni dihadiri oleh Nurul dari Ampang. mula2 nak datang berdua.. tapi sorang lagi mengalami keguguran.. banyakkan bersabar dgn dugaan tuhan.. Nurul teruskan jua niatnya nak belajar buat coklat.. lepas ni bolela nurul buat part time buat coklat plak.. semoga berjaya.. :)


gambar2 hasil kerjatangan nurul yg dibawa pulang..


layanzzz...

Posted by Picasa

Coklat hantaran


Order ni dari Nora. sempena majlis pertunangan yg lepas.. kepada nora, selamat bertunang.. semoga berpuashati dgn coklatnya..


layanzzz..

Posted by Picasa

Order 850 boxes for 4 cavity n 9 cavity box - Wedding doorgift


Sorryyy.. kat fara coz lmbt upload gmbrnya ek.. smpi shout kat akak..hehhe.. Okey Order ni dari Fara dari Kempas Johor.. jauh tu...sempena majlis perkahwinannya.... Minta tema Gold colour ikut tema majlisnya.. Order 2 jenis kotak iaitu 550 boxes utk 4 cavity chocs dan 200 boxes 9 cavity chocs. Total choc semuanya 4000 biji chocs.. Kepada Fara dan Salahuddin selamat pengantin baru semoga berbahagia dan kekal hingga akhir hayat.. amin..:)


9 pcs chocolates..


4 pcs chocolates ...


layanzzzz............
Posted by Picasa

layan gmbr2nyerrr....



Posted by Picasa



Posted by Picasa

Variety Order


Order ni dari kak ina.. Minta 50 btg medium lollichoc dan 50 boxes oreo ball utk birthday party anaknya.. semoga berpuashati dgn coklatnya...


mix colour oreo ball


layanzzz...
Posted by Picasa

Lollichoc Edible - Disney Princess


Order ni dari Pn Sujaihah dari Seremban..Minta 100 btg Lollichoc Edible Disney Princess.. Ni saya hantar by courier.. alhamdulillah selamat smpi.. kepada Pn. Sujaihah semoga berpuashati dengan coklatnya.. TQ


layanzz..


Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers