KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

1300 boxes oreo choc & 200 boxes 3 pcs roses- wedding doorgift


Malam baru saya ada masa mengadap LT utk upload gmbr2 dan balas email..coz siang bz buat coklat... Order ni dari Zahra.. 1300 boxes oreo choc dan 200 boxes roses sempena majlis perkahwinannya pada 28hb Mei 2010 yang berlangsung di Sepang... Semoga berpuashati dengan coklatnya.. Kepada Zahra dan pasangan ucapan SELAMAT PENGANTIN BARU.. semoga berbahagia dan berkekalan hingga akhir hayat... amin


1300 boxes oreo choc



200 boxes - 3 pcs roses
Posted by Picasa

Lollichoc Edible & Oreo edible - Sesame Street


Order ni dari Karlin.. 50 btg lollichoc edible dan 50 boxes oreo edible. Kedua2nya minta gmbr sesame street, minta 3 warna iaitu biru utk cookie monster, kuning utk big bird dan merah utk elmo.. Semoga berpuashati dengan coklatnya..



layanz....
Posted by Picasa


Posted by Picasa

Oreo Edible - Sesame street


 gambarnya sama mcm lollichoc gaks.. gmbr elmo, big bird dan cookie monster...



 layanz...

Posted by Picasa

Coklat hantaran


Order coklat hantaran ni dari Liana.. minta tema hitam silver.. semoga berpuashati dengan coklatnya..


layanz....


Posted by Picasa

Special gift


Order ni dari Siti.. mula2 minta warna biru.. tapi kotak cuma tinggal pink sahaja. So Siti kata Tema pink pun Ok, Tapi coklat minta tema merah putih dan nak real chocolate. Semoga berpuashati dengan coklatnya...


layanz....

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 25/05/2010


Kelas kali ni dihadiri oleh hana dari Cyberjaya.. Hana ni Student MMU.. cuti ni dia ambik kesempatan utk belajar coklat. Hana ni sbnrnya dah ada biz sendiri sbgi wedding planner.. sesiapa yg nak adakan majlis kahwin bolela call hana.. saya dah link kat sebelah kanan ek..kepada hana semoga bertambah maju dalam biz yg diceburi ni.. :)


layanz..


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 23/05/2010


Kelas coklat kali ni dihadiri dari kiri oleh bibik kepada Pn. Norita dari Rawang dan asyikin Seri kembangan. mereka semua takde basic dalam pembuatan coklat tapi alhamdulillah hasil kerja tangan mereka bole tahan cantiknya.. lepas ni asyikin bole buat biz dengan kakaknya.. kepada mereka semua semoga berjaya..
Posted by Picasa


Posted by Picasa

Loose pack chocolate


Order ni dari kawan baik saya Lin.. utk dibawa pulang ke Kg utk makan2.. selamat menjamu ek..
Posted by Picasa

My Sweethomemade dalam Majalah Seni Hias Keluaran Mei 2010

M
Alhamdulillah.. My Sweet homemade dalam Majalah Seni Hias keluaran Mei 2010 pula. Editor Majalah Seni hias Pn Yusnelly sudi datang ke rumah pada bulan March lepas utk Shooting cara2 membuat coklat marble menggunakan coklat compound. Kepada sesiapa yg nak belajar teknik coklat marble bolehla beli majalah ni. Beli ek.. jgn tak beli. Terima kasih bebanyak kepada Pn. Yusnelly kerana sudi datang ke rumah untuk shooting cara2 membuat coklatnya.. TQ


Sempat laks posing dgn coklatnya.. hehhe...


Ni ler.. cara2 membuat coklat marble menggunakan coklat compound.. amat mudah.. nak lebih details.. bolehla beli Majalahnya...hhehe...


layanz.....
Posted by Picasa

Order 125 pcs Oreo choc


Order ni dari Sister Roziana yg bekerja di hospital Serdang. Ikut logo silver merah, tapi dia kata putih merah pun ok. Semoga berpuashati dengan coklatnya... TQ


layanz...
Posted by Picasa

New - ALPHABET MOULD FOR SALE !!!!!!!


RM 8.00 1 piece ( Student Price )
RM 10.00 1 piece ( Non- Student Price )



Posted by Picasa

Coklat hantaran - Tema Biru putih


Order ni dari liana.. Coklat hantaran ni dia minta coklat oreo dgn tema biru putih serta gubahannya sekali. Semoga berpuashati dgn coklatnya :)

 layanz...

Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers