KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

LOLLICHOC & OREO MOULD FOR SALE - BALL DESIGN


RM8.00 1 piece ( Student price)
RM 10.00 1 piece ( Non - Student price)


RM8.00 1 piece ( Student Price)
RM 10.00 1 piece ( Non - Student price )

Posted by Picasa

Order 250 sticks lollichoc love shape


Order ni dari Rafidah.. Lollichoc medium size 250 sticks - love shape and colourfull.. semoga berpuashati dengan coklatnya... :)


layanz...
Posted by Picasa

Belajar coklat pada 28/04/2010


Kelas coklat kali ni dihadiri oleh Syikin dari tmn Sebelah jek.. Tmn Equine. kawan kepada Ija.. Syikin ni housewife.. tu yg ada masa dtg hari biasa.. dah ada biz buat biskut semperit.. lepas ni bolela buat biz coklat plak... kepada syikin selamat mencuba dan semoga berjaya...:)


layanz....


Posted by Picasa

Order 200 boxes oreo choc & 35 pcs birthday gift


Order ni dari Nik.. Variety Order... 200 boxes oreo choc dengan tema hijau gelap dgn putih, Order 35 set birthday gift dan 30 boxes oreo choc with mix shape and colour.. semoga berpuashati dengan coklatnya...


layanz....
Posted by Picasa

order 35 pcs set coklat birthday gift



Order 30 boxes oreo choc with mix shape and colour...
Posted by Picasa

Belajar coklat pada 26/04/2010


kelas kali ni dihadiri oleh Kak Aini dari Shah Alam, Kak Aini ni bekerja sendiri, tu yg bole datang belajar hari biasa..belajar coklat ni utk menambah cambang biz yg bole di buat di rumah.. lepas ni bolela kak Aini buat biz coklat plak... kepada kak aini selamat mencuba dan semoga berjaya :)



layanz...

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 25/04/2010


kelas kali ni dihadiri dari kiri Norli dari Kg Pandan, farah dari Tmn Segar Dan Saaban dari seri kembangan ( student lelaki pertama saya yg join kelas pada kali ni.. mereka bertiga adalah kawan sepejabat.. memang minat dengan pembuatan coklat ni..hasil keje tgn mereka bole tahan gaks teruma Saaban sgt pantas dan cantik walaupun baru first time buat coklat... good job :)... kepada mereka bertiga selamat mencuba dan semoga berjaya :)


layanz...


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 24/04/2010


Kelas kali ni dihadiri oleh kak izan dari kajang, kak izan ni memang tgh mencari biz yg bole dibuat dari rumah, tu yg berminat nak belajar coklat. kepada kak Izan semoga berjaya..:)


layanz....


Posted by Picasa

Order utk Event


Dah lama saya tak update blog.. minggu ni bz sikit.. ni baru sempat.. coz klu dah depan LT mesti berjam2 mengadap.. Okey order ni dari Kak As, Event Manager Dari Central Strategic Teambuilders  utk acara yg akan di adakan pada hujung minggu ni di Resort PD.. Order 5 boxes dalam 35 cavity dan 7 boxes dalam 15 cavity.. utk di hadiahkan kepada  setiap kumpulan team building beserta hamper..pelbagai aktiviti yg akan diadakan  di sana nanti.. Terima kasih kerana sudi berurusan dengan my sweethomemadeSemoga berpuashati dengan coklatnya..


nama kumpulan tersebut, etiqa united as one, etiqa cyrstal clear, etiqa rock solid dan etiqa hand in hand. Satu kotak pula utk eitqa best employee..  

layanz...

Posted by Picasa

7 boxes dalam 15 cavity dan ada nama utk setiap peserta yg terpilih...


layanz....

Posted by Picasa

Order loose pack


Order ni dari Kak Siti..order loose pack.. 100 biji bentuk strawberry dan 100 biji bentuk shell.. semoga berpuashati dengan coklatnya :)
Posted by Picasa

Oreo choc


Order ni dari kawan saya ina, Order 40 boxes utk di bawa pulang ke Pahang utk diberikan kepada anak buahnya yg ramai di sana..minta warna hijau pucuk pisang.. hehhe.. jadi ke tidak warnanya coz terpekat sikit plak.. dia kata dalam coklat ada biskut oreo.. mesti anak buahnya sukakannya... :)
Posted by Picasa

Belajar coklat pada 17/04/2010


Kelas kali ni dihadari dari kiri Siti Bahiyah dari Sri Petaling, Najwa dari Kajang dan Kak Yati dari Klang, masing2 memang minat nak belajar, mana tahu bole buat biz online plak lepas ni.. kepada semua selamat mencuba dan semoga berjaya.. :)


layanz...


Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers