KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Belajar coklat pada 21/02/2010

Kelas kali ni dihadiri dari kiri Kak Siti dari Kg baru, Amy dari Puncak Jalil dan Rubi dari Putrajaya.. yg comel tu anak amy..mereka semua kenal kat kelas ni.. Kak siti bersungguh nak belajar coklat even berbadan dua, Amy plak baru habis kelas cupcakes terus sambung kelas coklat.. bagus2...dan Rubi plak baru  habis belajar kat IPTA.. nak mengisi masa lapangnya dgn buat coklat.. kepada semua semoga berjaya :)Posted by Picasa


selalu ada 3 gmbr.. ni satu jek... masa tu masing2 kelam kabut nak balik smpi lupa nak snap yg 2 lagi..hehehe...layanz...Posted by Picasa

Belajar coklat pada 19/02/2010

Kelas kali ni dihadiri dari kiri Nadjirah dari Shah Alam dan Aini dari Damansara.. mereka adalah  kawan sepejabat... masing2 takde basic dalam coklat tapi hasil kerja tangan mereka bole tahan gaks.. kepada mereka selamat mencuba..:) Posted by Picasa
                                                                        layanz...

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 17/02/2010


Kelas ni dihadiri oleh zetty dari Shah Alam.. Zetty ni memang dah ada biz sendiri buat cake n cupcakes.. nak tambah produk coklat plak...semoga bertambah maju dalam bidang yg diceburi.. :)

Kelas ni plak di hadiri oleh Kak Has dari Bangi.. kelas kali ni lain dari lain coz kak Has datang sebelah petang, cuma belajar lollichoc, oreodan transfer sheet jek... coz kak has dah ada biz online coklat  jugak dan cupcakes..kepada kak has semoga bertambah maju dgn biznyer :) Posted by Picasa

layanz...


Posted by Picasa

Belajar coklat pada pada 16/02/2010

Kelas kali ni dihadiri dari kiri Juliana dari Shah Alam dan Yani datang dari jauh.. Kuantan Pahang.. Juliana ni memang penggemar coklat sebab tu datang belajar katanya senang  buat sendiri utk keluarganya nanti,  manakala yani ni student kat IPTA memang berminat nak buat biz coklat ni.. mana tahu ada rezeki dalam bidang ni.. kepada semua semoga berjaya. :)Posted by Picasa


Posted by Picasa

Birthday gift


Order ni dari ex-officemate saya utk anak buahnya...semoga berpuashati dengan coklatnya..:)

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 12/02/2010

Kelas ni dihadiri oleh Najiha..datang dari jauh Alor Setar, Kedah.. dtg ke KL semata2 nak belajar coklat, najiha ni baru lepas habis pantang anak yg kedua.. semangat yg kuat utk buat biz coklat ni.. even haritu najiha mengalami demam.. dia tetap gagahkan diri utk datang gaks..kepada Najiha semoga apa yg diusahakan ini akan berjaya..amin...
Posted by Picasa


Posted by Picasa

Order oreo & lollichoc

Order ni dari Yani.. utk dibuat hantaran.. just coklat dgn box jek.. nanti dia akan gubah sendiri..tema purple and white..

Order ni dari diana.. medium lollichoc mix shape and colour..
Posted by Picasa

Order Lollichoc

Order ni dari Karlin.. regular customer.. dia minta 50 btg medium lollichoc mix shape, colour and teddy lollichoc

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 07/02/2010

Kelas ni di hadiri dari kiri Suraya, Mardhiah dan Noor Iza dari Ampang. 3 dara pingitan yg manis2 ni adalah 3 sekawan... berjanji pakai baju hitam semua.. smpi saya pun pakai baju hitam..kebetulan hehehe..walaupun mereka zero basic tapi hasil keje mereka bole tahan gaks.. kepada mereka semoga berjaya.. :)
Posted by Picasa


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 06/02/2010

Kelas kali ni dihadiri oleh Kak Hanifah dari Ipoh.. Datang dari jauh utk belajar coklat..Kebetulan anak saudaranya penah belajar dgn ayu. so senangla ada orang tunjukan jalan nak ke rumah.. lepas kelas, mlm tu juga kak Hanifah balik Ipoh.. Lepas ni bolela buat biz coklat di rumah. Kepada kak Hanifah semoga berjaya :)
Posted by Picasa


Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers