KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Order doorgift 4 cavity and teddy chocolate


Dah lama saya tak postkan gmbr2 yg dah lama saya simpan.. sebenarnyer ada urusan lain nak diuruskan tu yg tak sempat nak mengadap PC.. baru hari ni saya ada masa.. ni adalah sebahagian order2 yg sempat saya snap gmbrnyer.. dalam bz uruskan hal lain.. sempat gaks siapkan beberapa order dari customer saya.. order ni dari jiran saya utk dibuat doorgift utk majlis pertunangan adiknyer.. layan gambr2nyer... :)


layan....


rose chocolates..
Posted by Picasa

strawberry chocolates


gift chocolates


teddy chocolates
Posted by Picasa

Order Real chocolate dlm plain container


Order ni dari alifah.. utk makan sendiri dan utk diberikan kepada ibunyer yg hendak pulang ke kampung.. kebetulan maknyer dah rasa coklatnye.. tu yg alifah beli lagi utk ibunye bawa pulang plak.. :)
Posted by Picasa

Variety Order


Order ni Ila.. student saya dari Rawang.. Order dan terus dan belajar coklat sekali... 100 boxes coklat oreo dan 7 boxes real chocolate 4 cavity.. untuk diberikan pada guru kelas dan kekawan kelas anaknyer......


snap mana yang sempat jek hehhe.. layan....
Posted by Picasa

Belajar coklat pada 26/12/09


Kelas ni dihadiri dari kiri Ila dari Rawang, Alia dari PJ dan Lydia dari Ampang... Kelas ni mula awal pukul 10am coz masing2 duduk jauh..so nak balik awal suami hantar dan ambik.. so kena ikut masa mereka.. Ila ni memang dah ada kedai cenderahati sendiri, alia pula memang nak buat biz di rumah..dan lydia pula belajar nak buatkan doorgift utk adiknyer nak kahwin tak lama lagi.. kepada semua semoga berjaya...:)


layan gmbrnyer...


hehhe.. lollichoc tak sempat nak snap.. nak cepat coz husband mereka dah sampai awal...ambik apa yg sempat jek...
Posted by Picasa

Blue and white theme


Order dari alifah.. regular customer gaks.. Untuk hantaran.. just kotak dan coklat (real) 35 pcs takde ribbon. Minta tema biru putih...erm..nila hasilnyer.. hehhe.. kehabisan idea... layan jek...

Posted by Picasa

Red and white theme


Order ni Yus.. dari dengkil..my regular customer.. order 1 set special gift 48 pcs real chocolate tema merah putih... dan 2 set 16 pcs...


layan gmbr2nyer....

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 24/12/09


Kelas ni dihadiri oleh Arz dari Klang... Arz ni bekerja tapi ambik cuti utk datang kelas coklat... Suaminya pun ambik cuti utk hantar si isteri tercinta dtg belajar coklat..coz tak biasa dengan area seri kembangan....Usaha yg mulia...Arz ni dah ada biz online buat cake dan cupcakes...lepas ni bolelah tambah lagi satu produk coklat plak... kepada Arz semoga berjaya..:)

Posted by Picasa

layan gmbr2nyer....


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 18/12/09


Kelas ni dihadiri oleh ena dari dengkil dan Nik dari sebelah tmn jek... ena ni dah ada biz online buat cake n cupcakes.. nak tambah ilmu membuat coklat plak.. dan nik plak memang penggemar coklat dan bercadang nak buat biz gaks...kepada semua semoga berjaya....:)

Posted by Picasa

layan...


Posted by Picasa

layan...


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 16/12/09

Kelas ni dihadiri oleh Diana dari Kajang..duduk di kajang tapi keje kat seremban.. ambik cuti utk datang belajar coklat. Diana ni memang suka berniaga.. tgh mencari peluang perniagaan.. so lepas ni bolela diana buat biz coklat plak..kepada diana semoga berjaya :)
Posted by Picasa

layan...


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 11/12/09


Kelas ni dihadiri oleh ima dari bukit mahkota...duduk sana tapi ima ni keje kat bangi jek.. kebetulan cuti.. tu yg ambik kesempatan dtg belajar coklat.. ima ni dah ada biz online.. coklat gaks.. lepas ni bolela ima buat sendiri coklat doorgift plak yerk.. kepada ima semoga berjaya...:)

Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers