KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Belajar coklat pada 26/10/09


Alia dengan hasil kerja tangannyer.. datang dari Shah alam.. alia datang hari biasa coz weekend dia ada class..tak biasa area seri kembangan.. datang awal takut sesat tapi alhamdullilah... sampai gaks dengan selamat..Alia ni ada bisness online gaks - cloth diapers.. lepas ni bole la buat bisness coklat plak... kepada alia semoga berjaya dengan bisness yg akan diceburi nanti..:)


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 25/10/09


Kak Sal dengan hasil kerja tangannyer.. kak Sal ni ibu pada enam orang anak.. erm.. masih solid lagi badannyer.. tak sangka dah ada anak dara dah...kak sal ni ambik tempahan buat langsir dan menjahit.. duduk kat area tmn pinggiran putra jek... lepas ni bolela buat bisness coklat plak... kepada kak sal selamat maju jaya.... :)


Posted by Picasa

Belajar coklat pada 24/10/09


Rina dan niza dengan hasil kerja tangan mereka..Mereka datang sorang dari Shah alam, sorang lagi dari Sg Penchala, tapi mereka kawan sepejabat.. mereka takde basic buat kek atau coklat, tapi hasil kerja tangan mereka memuaskan...lepas ni bolela mereka praktikkan apa yg dipelajari.. dan buat bisness coklat plak.. kepada rina dan niza semoga berjaya... :)



Posted by Picasa
Posted by Picasa

Temuramah bersama Majalah Wanita keluaran Utusan pada 12/10/09


Temuramah dari Majalah Wanita keluaran Utusan ni dibuat pada tarikh 12/10/09 pada hari isnin, 2 minggu lepas... baru hari ni nak di publishkan...hehehe... Slot ni akan dipaparkan pada keluaran bulan disember nanti.. Jangan lupa beli yerk nanti..... Kak Nafsiah (Wartawan Majalah wanita) dan abg camera man datang dah petang.. tak sempat saya nak snap gambar diaorang masa tengah ambik gambar haritu...Sebelum datang kak nafsiah suruh buatkan beberapa set coklat hantaran ....So nila hasilnyer untuk beberapa contoh coklat hantaran yang saya postkan ni... layan...


Set Coklat hantaran yg pertama..


Set coklat hantaran yg ke dua....


layan gambar2nyer...
Posted by Picasa
Posted by Picasa

Belajar coklat pada 22/10/09


Nora ni datang dari klang.. kebetulan cuti hari ni. tu yang datang belajar coklat... dah biasa buat cupcakes and cakes... berminat nak belajar buat coklat plak.. dia kata memang penggemar coklat.. lepas ni bolela buat bisness coklat plak.. kepada Nora, akak doakan semoga berjaya.. :)


layan gambar2nyer...

Posted by Picasa

Order 100 boxes 2 pcs Chocolate gift


Customer ni order 100 boxes 2 pcs chocolate gift untuk kenduri di rumahnyer.. kepada anis semoga berpuashati dengan coklatnyer...
Posted by Picasa

Order Special gift - Real chocolate


Customer ni alifah order Special gift utk di hadiah kepada pasangan bertunang Farrah n dzul.. semoga berbahagia hingga ke jinjang pelamin.. amin..

Posted by Picasa

Order lollichoc n 2 pcs coklat gift


Customer ni order 50 boxes 2 pcs coklat praline dan 100 btg lollichoc medium size untuk kenduri aqiqah di rumahnyer.. kepada nora semoga berpuashati dengan coklatnyer...


layan gambar2nyer


lollichoc ni packing dalam bekas ni yang paling besar.. muat 100 btg tapi klu yg kecik sikit cuma muat 50 btg jek..
Posted by Picasa

Birthday gift - Edible disney princess


Yang ni order khas untuk diberikan hadiah kepada birthday girl NADI yang ke 8 tahun.. kepada Nadi semoga gembira terima hadiah yang cute ni... :)


Layan gambar2nyer...

Posted by Picasa

Variety Order


Customer ni order 10 boxes 9 cav chocolates untuk diberikan gift pada cikgu sempena birthday anaknyer...



Yang ni 80 boxes coklat oreo dan 40 btg lollichoc plak nak dimasukan dalam beg kecil dan untuk diberikan pada kekawan anaknyer di sekolah..
Posted by Picasa

Order for Birthday party


Customer ni order 100 btg lollichoc small size dan 60 box oreo chocolate untuk birthday party anak lelakinyer....kepada farah semoga berpuashati dengan coklatnyer....


layan gambar2nyer...

Posted by Picasa

35 pcs real chocolate


Order ni tanpa deco... just coklat and box jek... diharap berpuashati dengan coklatnyer...

Posted by Picasa

New Product - Edible Disney Princess - Oreo Chocolate


Product baru dari My Sweet Homemade, edible disney princess yg ready made, dalam coklat tu biskut oreo. Untuk letak gambar sendiri bole emailkan gambar pada saya.


Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers