KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Order coklat loose


Order coklat loose 900 biji agen saya dari johor..gambar ni diambil selepas jek siap coklatnyer... sesiapa org johor nak order coklat bolela call Ana - 0137161664
Posted by Picasa

Order 2 set Special gift


customer ni dari Oversea - Russia.. order dari jauh untuk diberikan hadiah kepada orang yang tersayang di sini.. :) semoga penerima berpuashati dengan coklatnyer.. salam dari jauh dari orang yang tersayang....


layan gambar2nyer


Set kedua birthday gift utk adik yg tersayang ... dari kakak yang jauh dimata tapi dekat dihati... :)...

Posted by Picasa

Birthday gift


Customer ni order birthday gift set utk buah hatinyer dgn wish card sekali.. semoga berbahagia dgn orang yg tersayang.. :)

Posted by Picasa

Order 30 set doogift


Customer ni order 30 box set 4 cav mix shape and filling untuk diberikan kepada tetamu jemaah tabligh dari palestine.. di harap berpuashati dengan coklatnyer...


layan gambar2nyer...

Posted by Picasa

Order 2 set 35 pcs dlm plain container


Customer ni kawan saya.. selalu order utk makan sendiri dan ada yang diberikan pada kekawannyer...dah kena sound kata selalu order tapi gambar dia punya order tak penah post...hehe.. sorry.. skrg saya postkan yerk.. ni salah satu ordernyer..dia kata nak diberikan pada makciknyer.. terima kasih bebanyak... so sesiapa nak order coklat raya.. mcmni la gaks... packagingnyer...
Posted by Picasa

Order coklat loose


ini salah satu contoh packaging utk coklat loose.. order 350 biji coklat dari salah seorang agen saya farah.. jika ada sesiapa nak order area UPM bolelah call farah - 0176049632
Posted by Picasa

Special gift oreo


Tempahan ni saya buat masa saya balik kg 1 minggu.. ada kenduri n sambut puasa sekali.. n buat coklat raya sekali kat sana.. tapi gambar tak sempat nak snap coz terlupa...bukan duk rumah mak jek.. semua rumah adik beradik pun kena ziarah gaks.. tu yg tak cukup masa nak reply email coz nak bukak my laptop ni kena cari tmpt yg ada wifi.. mana yg urgent jek saya reply.. pada yg email saya minggu lepas maaf yerk klu saya lmbt reply email... ni saya dah ada kat kl bolela saya update my blog n reply semua email ASAP.. bebanyak maaf pada semua.. n sempena bulan yang mulia ini saya mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan.. semoga kita semua mendapat keberkatan dan rahmat dari ALLAH...insyaallah...
Posted by Picasa

Order Special gift


Customer ni jiran saya.. order untuk diberikan hadiah kepada pasangan bertunang.. tema yang diminta warna gold and cream..kepada kak pah semoga berpuas hati dengan ordernyer..:)kepada pasangan semoga berbahagia dan kekal hingga akhir hayat...amin...


layan gambar2nyer...

Posted by Picasa

Variety Order


Customer ni order pelbagai.. coklat oreo 15 biji, 2 box coklat praline 33 pcs and lollichoc 32 btg.. saya packing lollichoc and coklat oreo dalam kotak kek.. muat2 jek.. just nice..
Posted by Picasa

Special gift lagi...

Order set ni untuk dijadikan gift pada customernyer.. Fida ni mak andam.. jika ada sesiapa nak kahwin atau bertunang dan perlukan andaman bole la gi tengok kat sebelah.. saya dah link kat interesting link saya..

layan gambarnyer..
Posted by Picasa

Order Coklat Oreo dan lollichoc


Customer ni order 70 box coklat oreo, mintak colour bunga pink, yellow n purple. coklat ni dijadikan gift untuk kenduri dirumahnyer...

Customer yang berbeza pada hari yang sama order lollichoc 50 btg.. mix shape n plastic colour..saya packing dalam kotak kek ni.. erm.. muat2 50 btg...
Posted by Picasa

Order 3 set Special gift


Customer ni order 3 set chocolate gift... Set yang pertama..... wedding gift untuk dihadiahkan kepada pasangan pengantin, tema yang diminta black and white colour..inilah hasilnyer... kepada pasangan pengantin semoga kekal dan berbahagia hingga akhir hayat..aminn..



Set yang kedua ... Birthday gift... untuk abang yang tersayang... saya doakan semoga Dr. Idza berbahagia disamping yang tersayang .....:)


Layan gambar2 nyer....
Posted by Picasa

25 box set 4 cav


Order Set yang ketiga.. 25 box set 4 cav untuk dijadikan gift pada staff NCD.. Terima kasih bebanyak pada Dr. Idza semoga berpuas hati dengan ketiga-tiga ordernyer...


Layan gambar2 nyer.....

Posted by Picasa

Belajar coklat pada 01.08.09


Hajar dari keramat... dengan hasil kerja tangannyer...Hajar ni dah biasa buat kek... lepas ni bolehla buat bisness coklat laks..
pada hajar semoga berjaya... :)

Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers