KELAS COKLAT DIBUKA. SILA CLICK "CLASS INFO" UNTUK KETERANAN LANJUT..TQ

CLASS INFO


KELAS COKLAT (HANDS ON)



1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah


2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar membuat coklat box


4) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc


5) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual


6) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..


7) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik


8) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul


9) Diberikan Nota dan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..


10) Bekas coklat untuk bawa pulang serta jamuan tengahari disediakan


11) Sila bawa apron sahaja


12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )


13) Kelas dibuka setiap hari


14) Pembayaran Deposit RM 50.00 ke Akaun Maybank 114085752322 under Rohayu untuk booking tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke ialuq2u@yahoo.com utk pengesahan. Baki bayaran semasa hadir kelas.


15) Alamat : No. 18, Jalan LEP 7/8, Taman Lestari Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor


Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke ialuq2u@yahoo.com atau call / Whats app 0166275491 TQ



SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Contoh2 coklat yg akan dibawa pulang - Coklat praline

Love Box Chocs

Love Box Chocs

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Love box dan Coklat oreo dengan pelbagai design

Colourfull & Edible lollichocs

Colourfull & Edible lollichocs

My Choc Pic - Slide Show

Slide Show

MOULD UNTUK DIJUAL - SILA CLICK MY ONLINE SHOP

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Rectangle Shape (large)

Chocolate Box - Love Shape

Chocolate Box - Love Shape

Lollichoc lagi


2 Customer order pada tarikh yang sama, 50 btg lollichoc dengan 100 btg lollichoc. Mix Plastic colour and shape...


layan gambarnye...
Posted by Picasa

Plastic lollichoc pelbagai colour


Plastic lollichoc corak love, Ada 4 warna pilihan. Warna biru, ungu, merah dan oren.
Posted by Picasa

Belajar coklat pada 26.07.09


Kak saniah jiran saya gaks... dengan hasil kerja tangannyer.. kepada kak saniah selamat maju jaya...
*ok kepada sesiapa yang bertanya nak belajar coklat saya cuma adakan pada weekend sahaja, coz weekday memang tak boleh... anak2 takde siapa jaga..inform seawal yang boleh untuk tetapkan tarikh coz takut masa tak mengizinkan..terima kasih...
Posted by Picasa

Oreo gift


Order coklat oreo untuk dijadikan hadiah. Tema yang diminta gabungan warna pink and purple colour... Inilah hasilnyer.. diharap tuan punyer order berpuashati yerk.....


layan gambarnyer....
Posted by Picasa

Order lollichoc for doogift


Customer ni order 200 btg lollichoc untuk doorgift. Mix shape and flavour. erm...customer ni order last minute.. sampai 2 am nak siapkan order ni.. mcm tak cukup tangan jek nak siapkan order ni... sampai tak sedar dah pagi.. anak2 pun tido sendiri...tahu ibunyer bz..esoknyer sambung packaging plak... nasib baik siap pada masanya... lega....
Posted by Picasa

Order 2 set Special gift


Customer ni order 2 set sekaligus..katanye nak dijadikan hadiah..dengan sekali wish card... Terima kasih bebanyak
pada yang tuan punyer order....harap berpuashati dengan coklatnyer...



Tema kedua.. Gold colour... layan gambar2nyer.....

Posted by Picasa

Order lollichoc


customer ni order 120 btg lollichoc untuk dijadikan doorgift .. mix shape and flavour.. gambar ni salah satu daripada order customer coz nak letak semua gambarnyer sama jek coraknyer.. layan gambarnyer...
Posted by Picasa

Hantaran pertunangan lagi


Order untuk hantaran pertunangan, tema pink colour. Kepada pasangan semoga kekal sampai ke jinjang pelamin dan akhir hayat...amin...

Posted by Picasa

coklat oreo


Order 100 biji coklat oreo untuk birthday party..
Posted by Picasa

coklat loose


customer ni order secara loose atau pukal.. gambar ni diambil lepas jek siap coklatnyer.. belum masuk dalam bekas lagi coz nak courier ke Johor... layan gambarnyer...
Posted by Picasa

Belajar Coklat pada 11.07.09


Kak sal, jiran saya.. dengan hasil kerja tangannyer... dalam tak buat kelas masih ada yang datang nak belajar.. kebetulan masa sesuai dan anak2 ada yang jaga... pada yang bertanya tentang kelas.. ribuan maaf jika tak tertunai...memang nak buat kelas tapi masa tak mengizinkan. Pada kak sal.. selamat maju jaya...

Posted by Picasa

Pertandingan nama coklat....


Hadiah untuk pertandingan nama coklat terbaik diadakan di ekspo pasti puchong...pasti meriah...


Hadiah tempat pertama, kedua & ketiga.. kepada pemenang selamat menikmati coklat ini yum..yum...
Posted by Picasa

wedding gift


Order dari customer untuk diberikan hadiah kepada pasangan pengantin... semoga berbahagia hingga akhir hayat... amen.....

Posted by Picasa

Plastic lolichoc


Plastic lolichoc, ada pelbagai warna... design bole diubah mengikut kehendak pelanggan....


Lolichoc kami mempunyai 2 lapisan, lapisan atas coklat putih berperisa vanilla, manakala lapisan bawah coklat susu. Sekarang kami adakan flavour pada coklat susu berikut seperti orange flavour, strawberry flavour dan mengikut citarasa pelanggan. Ada yang nak rasa kurang manis bole tukar dgn coklat gelap.. semuanya atas citarasa penggemar cokat...
Posted by Picasa

Fill up the form to place your order

Name:
Email Address:
Contact No:
Delivery Address :
Description :

create web form

Followers